Doorgaan naar artikel
Classic Mini SNES top 30: Mega Man X2 en Final Fight 3
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Vorig jaar verraste Nintendo ons met de Classic Mini NES, een kleine versie van de originele NES (Nintendo Entertainment System) uit 1985. De Classic Mini NES heeft 30 ingebouwde spellen en bevat een hoop klassiekers zoals: Super Mario Bros. 3, Metroid en Zelda. De NES was zonder twijfel een geweldige console, maar zijn opvolger was pas echt super. In 1990 kwam Nintendo met de SNES (Super Nintendo Entertainment System) en de bijbehorende slogan: Now you’re playing with super power. Hoe mooi zou het zijn als Nintendo in 2017 met een Classic Mini SNES zou komen? En veel belangrijker natuurlijk: welke 30 games zou de Classic Mini SNES moeten krijgen?

Vorige week hebben we twee klassiekers voor de SNES besproken; zowel Castlevania als Kirby zijn ook vertegenwoordigd op de Classic Mini Nes en mochten dus niet ontbreken in deze top 30. Deze week behandelen we een bekende actie-platformer en de eerste beat ‘em up in deze lijst.

20.

Mega Man X2

Mega Man X2Mega Man X2

Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom

Mega Man, Rockman in Japan, is een naam die bij veel mensen een bel doet rinkelen. Op de NES was Mega Man al vertegenwoordigd met zes verschillende spellen en ook op de SNES mocht hij een aantal keer zijn kunsten vertonen. Mega Man X2 is het tweede deel in de moderne variant, de X-serie. Deze game kwam in Japan uit in 1994 en een jaar later in Europa.

De meeste Mega Man-games staan bekend om de goed uitgewerkte levels met bijbehorende eindbazen. De spellen kennen een behoorlijk hoge moeilijkheidsgraad, maar zijn met de nodige oefening zeker wel uit te spelen. Grafisch gezien blijft Mega Man X2 keurig overeind en ook nu is dit deel nog steeds leuk.

19.

Final Fight 3

Final Fight 3Final Fight 3

Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom

Final Fight 3 is een side-scrolling beat ‘m up en kun je vergelijken met spellen als Double Dragon en Street of Rage (SEGA). Het principe van dit genre is simpel: je loopt van links naar rechts en slaat iedereen neer die je tegenkomt, om het vervolgens op te nemen tegen een grote eindbaas. Het klinkt allemaal wat saai, maar met name door de diverse tegenstanders en de soepele besturing is dit nog steeds leuk om te spelen.

In dit deel heb je de keuze tussen vier verschillende personages: Guy, Haggar, Lucia en Dean. Guy en Haggar kwamen ook al voor in het eerste deel, maar Lucia en Dean zijn volledige nieuw. Final Fight 3 heeft een aantal verbeteringen ten opzicht van de eerste twee games: nieuwe moves, keuze voor een bepaalde richting en verschillende eindes. Je kunt er voor kiezen om Final Fight 3 alleen te spelen of samen met de computer, maar het leukst is toch wel lokaal met twee spelers tegelijk.