Doorgaan naar artikel
Festival Friday – Paaspop 2017 : Meer dan alleen muziek
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Nu carnaval achter ons ligt en de vastenperiode begint kijken wij alvast vooruit naar wanneer dit weer voorbij is, want Paaspop 2017 begint al over 42 dagen! Met grote namen als Tom Odell, Doe Maar, Kensington, Anouk, UB40 en Crystal Fighters biedt het festival een enorme lading aan muzikaal genot. Maar muziek is niet het enige dat Paaspop te bieden heeft, de rest belichten wij in deze Festival Friday.

Bij Guido Weijers denk je meteen aan cabaret, niet gek want al jaren toert hij door het land met zijn shows. Maar dit keer staat Weijers met een masterclass op Paaspop, waarin hij het publiek op een wetenschappelijke wijze gelukkiger maakt. Om dit voor elkaar te krijgen volgde hij zelf masterclasses aan de universiteit van Rotterdam, sprak bij TEDx over de zoektocht naar geluk en ging zelfs op onderzoek in Bhutan naar het Bruto Nationaal Geluk.

Hans Teeuwen is niet onbekend met het optreden op een festival. Vorig jaar stond de cabaretier al in een tent met 20.000 man op Lowlands. Dit jaar verkoopt hij met zijn theatershow Echte Rancune zaal na zaal uit in zowel Nederland als België. De try-outs waren zelfs binnen één uur uitverkocht. De grofgebekte Teeuwen vertelt in de show over zijn jeugd in het Brabantse Budel, pleegt ondertussen karaktermoord en loopt door de zaal opzoek naar zijn slachtoffers in het publiek.

Javier Guzman had een ijzersterke oudejaarsconference op RTL4 waarin hij het bewogen jaar 2016 behandelde. De van oorsprong Spaanse Guzman nam geloof, dictatoren, politiek en het Nederlandse volk op de hak. Nu komt hij met zijn nieuwe show Ga-Bie-Jer naar de Theatertent van Paaspop.

Watskeburt de Musical op Paaspop 2017

Naast al het cabaret is er ook een musical op Paaspop te zien. Geen Joop van Ende-productie, maar een van De Jeugd van Tegenwoordig. In Watskeburt?! de Musical worden de hits van de Nederlandse groep in een nieuw jasje gestoken. Met poppen gemaakt door de dezelfde mensen achter de Muppetsweet De Jeugd van Tegenwoordig een show vol humor en muziek neer te zetten.