Doorgaan naar artikel
Releasedatum van Ultra Street Fighter II bekend
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Capcom had laatste alleen de Japanse releasedatum van Ultra Street Fighter II – The Final Challengers voor de Nintendo Switch bekend gemaakt. Gelukkig is nu de Europese releasedatum ook bekend. De game Ultra Street Fighter II zal op 26 mei uitkomen voor een prijs van ongeveer 40 euro. De game zal $39,99 gaan kosten in Amerika, dus is aan te nemen dat het vergelijkbaar zal zijn in Nederland. Ook is dit dezelfde datum als de Japanse release, dus komt de game wereldwijd tegelijk uit.

In Ultra Street Fighter II zijn dezelfde personages als Super Street Fighter II maar met twee toevoegingen; Evil Ryu en Violent Ken. De game zal speelbaar zijn in originele pixelstijl of met moderne graphics. Naast de standaard modi zoals Arcade, VS en Online kun je nu ook een speciale first-person modus doen. Deze modus is speciaal voor de Nintendo Switch ontwikkeld genaamd ‘Way of the Hado’. In deze modus speel je als Ryu en kom je vele Shadaloo-soldaten tegen die je kunt verslaan met je speciale vaardigheden: Dragon Punch (Shoryuken), Hurricane Kick en Fireball (Hadouken). Hiervoor gebruik je de Joy-Cons om de bewegingen mee te maken. Capcom heeft hiervoor onderstaande video laten zien.

Helaas is te zien dat bewegingen niet vlekkeloos opgenomen worden en dat soms bewegingen helemaal niet gepakt worden. De modus is niet heel diepgaand aangezien je alleen die drie aanvallen kunt doen en een eventuele sterkere versie ervan. Verder lijkt de modus erg gefocust op een arcade gevoel; zoveel mogelijk punten scoren.

Hou de website in de gaten voor onze review die na de releasedatum van Ultra Street Fighter II – The Final Challengers snel zal komen.