Doorgaan naar artikel
I Am Setsuna (Nintendo Switch)
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

I Am Setsuna is een ode aan klassieke rpgs, maar voelt wel als een unieke game. Het verhaal is meeslepend en het speelt lekker weg. De game weet de klassieke stijl van vroeger goed in een moderne setting te zetten.

I Am Setsuna is een JRPG die in 2016 uitgekomen is voor PS4 en PC en nu beschikbaar is voor de Nintendo Switch. Het spel is geïnspireerd op Chrono Trigger en leent veel van andere RPGs van vroeger, zoals Final Fantasy.

In I Am Setsuna speel je als een huurling die een onschuldige vrouw, genaamd Setsuna, moet vermoorden. Zij is uitgekozen door het land om zichzelf te offeren bij een heilige plaats om kwaadaardige demonen tevreden te houden. Dit is de enige manier om de vrede in het land te bwaren en elke tien jaar wordt iemand geofferd. Gaandeweg ontdek je dat iemand jou gevraagd heeft Setsuna te vermoorden, wat de wereld in chaos zou moeten gooien. Natuurlijk weiger je dit en probeer je haar te beschermen terwijl je erachter probeert te komen wie Setsuna wil ombrengen.

Tijdens het begin van het spel wordt je via een kort level verteld hoe het spel werkt. Het vechtsysteem voelt enorm aan als Chrono Trigger en de overworld-stijl leent weer van Final Fantasy. Eigenlijk is het een moderne ode aan de klassiekers van vroeger. Gelukkig voegt I Am Setsuna genoeg eigen materiaal toe, waardoor het nooit duidelijk zichtbaar wordt dat het leentjebuur speelt. Tijdens het reizen in de overworld lopen de personages erg traag. Dit was vroeger ook zo, maar vandaag de dag mis je toch een knop om te rennen.

I Am Setsuna

De game is op alle facetten hetzelfde als de PS4 of PC-versie. De Switch-versie krijgt wel een unieke DLC in de vorm van de ‘Temporal Battle Arena’, wat uikomt in april. Hierin upload je data zodat je asynchroon tegen andere spelers online vecht. Hier kun je weer Spritnite mee verdienen om jezelf te versterken. Het is niet bekend of deze modus ook naar de PS4 of PC komt. Het fijne van I Am Setsuna op de Switch is wel dat je een mooie JRPG hebt op zakformaat.

Ondanks de mooie graphics, het meeslepende verhaal en het vernieuwde vechtsysteem is het toch te merken dat I Am Setsuna redelijk veel vertrouwd op bekendheid met oude RPGs. Het probeert de liefde voor het genre te activeren door juist bepaalde zaken te hebben geleend van z’n voorgangers. Voor een bekende van de type RPGs is het genieten en kan heel veel ervaren worden als nostalgie. Ben je echter nieuwkomer van het genre, kan de game soms ook het gevoel kweken dat het achterloopt qua ontwikkelingen.

I Am Setsuna

I Am Setsuna is een mooi en meeslepend verhaal in de stijl van Chrono Trigger. De game leent zich ideaal voor het unieke concept van de Nintendo Switch zodat je nooit echt hoeft op te houden met spelen. Heb je echter de vroegere RPGs waar I Am Setsuna op gebaseerd is niet gespeeld, dan zal de game grotendeels traag aanvoelen, zowel in opbouw als speelstijl.