Doorgaan naar artikel
Planet Coaster retail-versie en Elite Dangerous retail-versie in 2017
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Een Planet Coaster retail-versie en Elite Dangerous retail-versie kunnen we verwachten in 2017 volgens ontwikkelaar Frontier. Planet Coaster zal vanaf 23 mei beschikbaar zijn op PC. Voor Elite Dangerous: Legendary Edition is nog geen releasedatum bekend. Elite Dangerous zal later dit jaar verschijnen voor de Xbox One en PlayStation 4. Beide games zijn op dit moment vooralsnog alleen beschikbaar op de Frontier Store en op Steam.

Planet Coaster werd eind vorig jaar uitgebracht door de ontwikkelaar die ook verantwoordelijk was voor de succesvolle RollerCoaster Tycoon serie. In Planet Coaster ben jij verantwoordelijk voor het succes van het pretpark. Dit doe je met spectaculaire attracties, bijzondere decoraties en een strak parkmanagement. Planet Coaster werd behoorlijk positief ontvangen. Ondermeer dankzij het uitgebreide ‘creëer en deel’ concept, waarbij spelers elkaars creaties kunnen gebruiken met behulp van de Steam Workshop.

Elite Dangerous is een open-world-avonturen-game die zich afspeelt in de ruimte. Gebaseerd op de echte melkweg kun je met je ruimteschip verkennen, ruilen en vechten. Ook is het de eerste game in de Elite serie waarin een multiplayer-systeem is geïntroduceerd. De Elite Dangerous: Legendary Edition bevat het basis-spel, de Horizon-uitbereiding en 1000 Frontierpunten die gebruikt kunnen worden voor cosmetische items in de game.

Planet Coaster is op dit moment voor €37,99 beschikbaar en Elite Dangerous voor €24,99. Vermoedelijk zal Elite Dangerous: Legendary Edition voor een duurdere prijs worden uitgegeven gezien de extra content.