Review: Lethal League

Joost Klein Middelink, 17 mei 2017
Profiel
Lethal League is geweldig om met vrienden op de bank te spelen, maar helaas mist het wel de nodige content. De potjes die je zult spelen, zijn wel een garantie op vermaak.

In Lethal League speel je een bal rond in een kamer, terwijl je andere spelers uitschakelt. Dit kan met maximaal vier personen, lokaal of online. De door Team Reptile gemaakte game is sinds 2014 verkrijgbaar voor pc en nu eindelijk ook uit voor PlayStation 4 en Xbox One.

Lethal League speel je met slechts een aantal knoppen. Je kunt slaan, tikken, lopen, uitdagen en een speciale aanval uitvoeren. De kern is net zo simpel als de besturing. Als je tegen de bal aanslaat, gaat deze steeds sneller de gekozen richting op. Tik je tegen de bal, dan haal je wat snelheid weg en kun je deze een andere kant op slaan. Ondertussen moet je spelers uitschakelen door de bal tegen hen aan te slaan. Zodra je de bal slaat, zal het de kleur krijgen van jouw personage. Als een ander personage daardoor geraakt wordt, is hij/zij af. Zelf kun je niet door je eigen bal geraakt worden. De spelmodi verschillen tussen aantal levels of hoeveel slachtoffers je hebt gemaakt.

De kracht van Lethal League ligt vooral in het competitieve element. Het spel wordt vaak chaotisch omdat de bal al snel op een enorm hoge snelheid zit. Dit vraagt een steeds betere reflex en fouten worden daardoor snel afgestraft. Gelukkig zijn potjes kort en intens en gegarandeerd hilariteit met vrienden. Er zijn zes verschillende personages met allemaal een unieke aanval. Na vier keer de bal te hebben geraakt, kun je deze activeren en bijvoorbeeld door muren laten gaan. Het spel straalt op de momenten waarbij vier spelers allemaal in lichte paniek zijn omdat een bal extreem snel langs hun oren vliegt. Ze weten allemaal dat er iemand zal sneuvelen, zodra de bal een andere kant op wordt geslagen.

Ondanks de kracht van Lethal League is er wel een duidelijk gebrek aan content. Je kunt online of lokaal strijden, trainen of een challenge mode doen die lijkt op de single player van Super Smash Bros.. Er zijn een aantal levels, de muziek is tof en je speelt een paar nieuwe kleuren vrij voor personages. Meer is er niet. Lethal League is qua opzet geweldig, maar voelt kaal omdat er in de afgelopen jaren geen extra content is gekomen. Het is niet gemaakt om alleen te spelen, mede omdat de online modus ook niet vlekkeloos is. Toch neemt dit niet weg dat het spel met vrienden aangenaam is om tegen elkaar te spelen.

Lees volledig artikel
firstlook