Doorgaan naar artikel
Mogelijke Tropico 6 aankondiging dankzij nieuwe trailer
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Een nieuwe trailer van Kalypso Media hint mogelijk naar een Tropico 6 aankondiging. De trailer heet ‘Rule Again’ en lijkt sterk te hinten dat de uitgever bezig is met een nieuw deel. Het laatste deel, Tropico 5, stamt inmiddels alweer uit 2014. Hoewel de trailer door Kalypso zelf is uitgegeven, ontbreekt een officiële aankondiging vooralsnog. Ook ontwikkelaar Paradox Interactive heeft nog niets laten weten.

De Tropico-serie staat bekend als een simulatie-citybuilder waarin de speler de rol inneemt van een dictator. Spelers moeten een stad opbouwen op een eiland en rekening houden met infrastructuur, politieke onrust en toerisme. Uiteindelijk dient het allemaal maar een doel, zoveel mogelijk geld naar de Zwitserse bank voor El presidente.

In de trailer zelf is nog geen gameplay te zien, maar enkel El Presidente zelf op een zonnige dag. Vervolgens schrijft hij op Spitter, de lama-parodie uit Tropico, “Time to get back into the game…”. Dit wijst er sterk op dat het weer tijd is voor een nieuwe game uit de serie. We zijn dan ook zeker benieuwd of we binnenkort een officiële aankondiging krijgen.