Doorgaan naar artikel
NWTV in het teken van E3 2017
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Over een weekje is het alweer zover en brandt de E3 2017 in alle hevigheid los. Het belooft dit jaar een erg spectaculaire editie te worden waarin vooral van Microsoft vuurwerk wordt verwacht. Zij introduceren namelijk hun nieuwe console Project Scorpio. Naast de officiële naam zullen we ook de eerste games gaan zien en kunnen beoordelen of hij de PlayStation 4 Pro grafisch inderdaad kilometers achter zich laat. We hopen in ieder geval op een paar nieuwe franchises, zodat Microsoft laat zien dat ze ook op het gebied van games de strijd met de PS4 weer aangaan.

E3 2017

Ook voor Nintendo wordt het een spannende E3. De launch van de Switch mag met recht een succes worden genoemd. Sinds de verschijning van de console is deze al zeer moeilijk te verkrijgen en het eind van deze tekorten lijkt nog niet in zicht. Er zal Nintendo alles aan gelegen zijn om dit momentum vast te houden en te laten zien dat de Switch een andere toekomst is gegeven dan de teleurstellende Wii U. Dat we Super Mario Odyssey gaan zien staat wel vast, maar heeft Nintendo nog meer verrassingen voor ons in petto? Een nieuwe Metroid misschien?

Voor Sony lijkt het allemaal wat minder spannend te worden. De PlayStation 4 verkoopt nog steeds prima en er is nog geen nieuwe hardware aan de horizon. Sony weet echter elk jaar wel weer te verrassen met een paar nieuwe games. Het gerucht gaat ook dat Red Dead Redemption 2 getoond gaat worden tijdens de persconferentie van Sony, maar dat lijkt onwaarschijnlijk gezien het recente uitstel. En natuurlijk gaan we meer zien van The Last of Us 2, terwijl meer beelden van God of War 4 en Days Gone ook waarschijnlijk lijken. Dit alleen al is voor veel gamers genoeg reden om uit te kijken naar de persconferentie van Sony.

E3 2017

Daarnaast doen ook grote uitgevers als EA, Ubisoft en Bethesda hun line-up voor de komende periode uit de doeken. Zo zullen we ongetwijfeld de nieuwe EA Sports-games voorbij zijn komen en ook Assassin’s Creed Origins en Far Cry 5.

Onze redactie is inmiddels druk bezig met het schrijven van artikelen om de sfeer voor de E3 er alvast in te brengen. Verwacht dus komende week een heleboel voorbeschouwingen op de grote persconferenties, waarna we je volgende week op de hoogte houden van al het nieuws dat de E3 ons brengt!

Wil je alle grote persconferenties optimaal beleven op een bioscoopscherm? In samenwerking met Vue Cinemas organiseert NWTV de E3XP. Een complete avond in het teken van de E3 met alle persconferenties live of integraal op een groot scherm. Koop hier je tickets.