Doorgaan naar artikel
E3 2017: South Park The Fractured But Whole gameplay getoond
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vorig jaar op E3 2016 werd in het begin van de persconferentie van Ubisoft een nieuwe South Park-game onthuld, maar sindsdien is het vrij stil geweest. De game werd overigens wel meerdere keren uitgesteld en nu, één jaar later, is nieuwe South Park The Fractured But Whole gameplay getoond.

Het spel is de opvolger van South Park The Stick of Truth, gebaseerd op de gelijknamige en populaire tv-serie. De banale humor is overal terug te vinden en de fans zullen dan ook veel herkenbare situaties beleven. Het is inmiddels drie jaar geleden dat deze game in de winkels lag. De opvolger zal hierop verder borduren. Het is eveneens een turn-based-game waarin de speler in gevechten een aanval of verdediging mag uitvoeren, waarna vervolgens de vijand aan de beurt is. Ditzelfde systeem wordt onder andere ook gebruikt in de bekende Pokémon-games.

Enkele weken geleden werd eindelijk de releasedatum van South Park The Fractured But Whole vrijgegeven. Nadat de game drie keer is uitgesteld werd uiteindelijk de datum vastgelegd op 17 oktober 2017. In de game staan voornamelijk ‘Coon and Friends’ centraal. Deze superhelden bestrijden de toenemende criminaliteit in het stadje South Park in Colorado. Een superheld heeft uiteraard superkrachten en het zou geen South Park-game zijn wanneer hier geen scheten in voor zouden komen.

De korte gameplayvideo toonde de meeste bekende personages uit de serie en elk had een eigen stijl. Elk is een superheld zoals zij zelf graag willen zijn. Daarbij was Timmy, het jongetje in de rolstoel, een held die wat veel weg had van Dr. Xavier uit de X-Men-serie. De komende periode zullen we ongetwijfeld meer te zien krijgen over deze game.

South Park The Fractured But Whole is vanaf 17 oktober beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.