Doorgaan naar artikel
Festival Friday – Mundial : Wereldmuziek in Tilburg
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Het wordt een druk festivalweekend, ook voor NWTV. Want naast een bezoek aan Festival Mundial, kon je vorige week al in deze rubriek lezen dat Stefan Pedro Pico Pop gaat bezoeken. Deze week behandelen we het jarige Mundial. Want komende editie is alweer de dertigste! Dat belooft wat moois te worden.

Zaterdag 

Vaudou Game 
Jaren terug stonden de heren van Vaudou Game al op het kleine Bospodium van Into The Great Wide Open. De terrein puilde destijds uit want iedereen was betoverd door de voodoo van frontman Peter Solo. De band combineert opzwepende funk met afrobeat en straalt een heerlijke positieve energie uit. Vaudou Game gaat de Koepelhal laten zweten!

Rilan & The Bombadiers
Velen zullen de band al kennen van hun hit ‘Supernatural‘. Met een 3fm Megahit op zak komt de Haarlemse band nu menig festival platspelen. Zo ook Mundial! Op Bevrijdingspop Haarlem wist Rilan het publiek mee te krijgen in zijn bijna onuitputtelijke energie. Het kleinere Tuinpodium moet geen enkel probleem zijn voor deze band!

TenTenPiés
De hittegolf gaat zijn hoogtepunt beleven bij de zomerse tonen van TenTenPiés. De in Amsterdam gevestigde band bestaat uit een leger aan internationale artiesten. Het Chileense bloed stroomt door de aderen bij deze mannen. Vergelijk het met een La Pegatina, die vorig jaar op het festival stonden, maar dan een stuk zonniger. Wat lichter qua geluid maar oh zo heerlijk om buiten in de zon te genieten van deze band.

Zondag
 

Op de zondag kunnen we elke band die in de Koepelhal staat tippen! Met Che Sudaka heeft Mundial weer een heerlijk Spaanstalige afsluiter die het publiek dampend huiswaarts laat gaan. Ziggy Alberts is die Australische artiest waar het Mundial-publiek al jaren zo lekker op gaat. Toch zijn er een aantal bands die wij extra willen aanstippen.

Broken Brass Ensemble
Dat blazers het goed doen op Mundial zagen we al bij het optreden van Gallowstreet afgelopen jaar. Broken Brass Emsemble mag nu bewijzen dat ook de grote Koepelhal hier aan toe is! De heren komen uit het hoge noorden van Nederland, maar geen moment van het optreden zal je dat verwachten. Ze maken echte New Orleans Brass en combineren dit met jazz, funk, hiphop en soul. Met een nieuw album uit en een berg aan toffe covers heeft de band genoeg bagage mee om het festival te veroveren!

Brainpower & The Big Band Theory
Brainpower is terug! Met zowel nieuw materiaal als met een voltallige band. Zij gaan hem ondersteunen bij de viering van de verjaardag van zijn succesplaat ‘Verschil moet er zijn’. Vijftien jaar gelden veroverde Brainpower Nederland en stond hij op één in de hitlijsten. Nu bijgestaan door een negenkoppige band zal heel de zaal mee kunnen zingen met de klassiekers ‘Voel de Vibe’ en ‘Dansplaat’.