Doorgaan naar artikel
E3 2017: Metroid: Samus Returns aangekondigd door Nintendo
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Na de Nintendo Spotlight heeft Nintendo tijdens de Treehouse een nieuwe game getoond. Zo werd Metroid: Samus Returns aangekondigd om op 15 september uit te komen voor de Nintendo 3DS, de trailer is in 3D te bekijken via een 3DS in de eShop.

Volgens de trailer is dit een remake van Metroid II: The Return of Samus. Het tweede deel uit de Metroid-serie is in 1992 uitgekomen voor de Nintendo Gameboy. In de voorvertoning is te zien hoe de wereld er op de spelcomputer uitziet. Het doel van Samus in Metroid: Samus Returns is om de planeet SR388 vrij te maken van Metroids. In de remake zullen veel toevoegingen zitten die de speler kunnen helpen. Denk daarbij aan counters, waarmee er extra schade aangericht kan worden bij wezens, of nieuwe Aeon-krachten die je tijdelijk helpen. Ook kan de hoofdpersoon vrij richten door middel van de Circle Pad. Om het spel makkelijker te maken is het nu ook mogelijk om tussen verschillende gebieden te teleporteren zodat je sneller kunt reizen.

Er komen ook twee nieuwe amiibo’s voor het spel. Een zachte metroid en een Samus-amiibo, met het hoofdpersonage in de klassieke pose uit Metroid 2. Daarnaast komt er een Collector’s Edition uit met een specifieke cover, hier zit ook een cd met Metroid-muziek bij.