Doorgaan naar artikel
Alles over de Pokémon GO Shop
Sabrina Atsma
Sabrina Atsma
Pokémon GO-redacteur
Profiel

In de Pokémon GO Shop kun je verschillende items kopen die van pas kunnen komen in het spel. Hiervoor heb je speciale Pokécoins nodig. Deze kunnen gekocht worden met echt geld of gespaard worden via het incasseren van de Gym-bonus.

Wanneer een speler op de Pokéball klikt, onderin het scherm, wordt het menu van het spel geopend. In het midden is een rondje met een tas  met het woordje SHOP erboven. Daarin staan diverse items.

Egg Incubator en Lure Modules

De Egg Incubator is een broedsysteem voor je verkregen eieren. Er zijn 2 soorten van, de blauwe en de oranje. Elke speler heeft bij het begin van het spel een oranje gekregen, die altijd ingezet kan worden voor één ei. De blauwe is maar drie keer te gebruiken, dan is deze kapot.

De Lure Modules kunnen alleen gebruikt worden bij een Pokéstop en zorgen ervoor dat er extra Pokémons naar een stop toekomen. De Lures zijn een half uur actief, waardoor het alleen ingezet moet worden als de speler daar echt de tijd voor heeft.

Pokémon GO Shop

Premium Raid Pass

Om deel te kunnen nemen aan Raids heb je een Raid Pass nodig. Deze krijg je dagelijks één van het spel maar je kunt ze ook kopen in de shop. Hierdoor kun je vaker dan één keer per dag aan een Raid deelnemen.

Max Revives

Het niet alleen mogelijk om via Pokéstops aan Max Revives te komen, je kunt ze ook kopen in de shop. Deze herstellen je volledige HP en helpen de Pokémon uit de bewusteloze toestand in welke hij of zij verkeerd na het verslaan.

Max Potions

Net als Max Revives kun je ook Max Potions kopen in de shop. Deze geven een Pokémon zijn of haar volledige HP terug.

Poké Balls

Een speler kan nooit genoeg Pokéballs hebben, want zonder deze kan een Pokémon niet gevangen worden. Naast het krijgen uit een Pokéstop, zijn deze ook te kopen. Dit gaat dan alleen om de normale soort, niet om de Great of Ultra Ball.

Pokémon GO Shop

Lucky Egg

De Lucky Egg is een speciaal ei, die niet bij een Pokéstop te krijgen is. Deze krijgt de speler alleen wanneer iemand een level stijgt en helaas ook niet bij elk niveau. Uiteraard kun je deze ook kopen in de Shop.

Incense

Een Incense is net als de Lure Module te gebruiken om meer Pokémon aan te trekken. Het is een geurtje wat de beestjes lekker vinden en dat lokt ze naar je toe. Het voordeel van de Incense is dat deze vrij te gebruiken is. Ze zijn ook een half uur actief.

Pokémon GO Shop 01

Upgrades

De rugtas-upgrade en de Pokémon opslag-upgrade zijn misschien wel de meest gebruikte artikelen van de Shop. Wanneer de speler deze koopt, wordt de opslag van de items of de Pokémon met 50 verhoogd, wat zeker na de komst van Generatie twee heel fijn is.

Pokémon GO Shop

Pokécoins

Als laatste optie staan de Pokécoins, die alleen met echt geld te krijgen zijn. Er zijn zes verschillende mogelijkheden en hoe meer coins de speler koopt, des te meer korting degene krijgt. Echt geld kan via een online spel op verschillende manieren betaald worden. Meest gebruikt is via PayPal, telefoonrekening van de speler of creditcard.

Pokémon GO Shop

Promos

Tot slot, is er een mogelijkheid om speciale items te bemachtigen: promotiecodes invoeren. Deze codes zijn in Nederland echter nog niet beschikbaar.