Doorgaan naar artikel
Pokémon GO Raids – alles wat je wilt weten
Felicia Hoogterp
Felicia Hoogterp
Pokémon GO-redacteur
Profiel

Sinds kort is het mogelijk om in Pokémon GO deel te nemen aan Raids. Een nieuwe manier om, vaak samen met anderen, bijzondere en vooral zeer sterke Pokémon te verslaan en te vangen. In dit artikel over Pokémon GO Raids leggen we dit systeem verder uit.

Raid Battles

De Raid Battles zijn een nieuwe vorm van gevechten, waarbij trainers van alle teams samenwerken om een Raid Boss te verslaan bij een specifieke Gym. Als deze extreem sterke Pokémon, met een CP van soms ver boven de 10.000, verslagen is, krijgen de trainers speciale items en daarbij de kans om de Boss Pokémon met verlaagde CP te vangen.

De Pokémon GO Raids kunnen bij alle Gyms tevoorschijn komen. Er komt dan een timer boven de Gym, met een ei waaruit een onbekende Pokémon zal komen. De sterkere varianten kun je vaak niet alleen verslaan en samenwerken is meer dan ooit nodig. Groepen kunnen per maximaal twintig personen in een lobby samenwerken, dus je hoeft niet bang te zijn dat er al teveel mensen aan een Raid meedoen.

Er zijn vijf verschillende niveaus qua moeilijkheid die bepalen hoe sterk de baas is. Dit wordt aangegeven met een sterrensysteem: één ster is het minst moeilijk en vijf sterren het moeilijkst. De makkelijkste niveaus kun je met wat sterkere Pokémon in je eentje verslaan, wat vaak ook voor de twee sterren Raid geldt. Voor de hogere niveaus heb je echter meer spelers nodig. In de Gym zie je een ei staan tijdens het aftellen. Een roze betekent dat het niveau hooguit twee sterren is, een geel ei geeft aan dat het niveau alweer hoger is. De donkerblauwe variant geeft aan dat de moeilijkheidsgraad op zijn hoogst is. Deze eieren bevatten de Legendarische Pokémon.

Zoals het er nu voorstaat, kun je de volgende Boss Pokémon tegenkomen:

  • Level 1: Bayleef, Croconaw, Quilava, Magikarp.
  • Level 2: Electabuzz, Exeggutor, Magmar, Weezing, Muk.
  • Level 3: Vaporeon, Jolteon, Flareon, Alakazam, Arcanine, Gengar, Machamp.
  • Level 4: Blastoise, Venusaur, Charizard, Rhydon, Tyranitar, Snorlax, Lapras.
  • Level 5: Articuno, Moltres, Zapdos, Lugia, Entei (tot nu toe).

Op het moment van schrijven moet je level 10 of hoger zijn om deel te kunnen nemen aan een Raid Battle. Het systeem is nog wel in bètafase en het minimale level is al een aantal keer verlaagd.

Het vinden van een Raid Battle

Je ontvangt een notificatie als er een Battle in je buurt plaatsvindt. Daarnaast kun je in het Nearby-scherm kijken waar alle Battles in jouw omgeving plaatsvinden. Voorlopig zullen er frequente gevechten zijn, dus de kans dat je aan één kunt deelnemen is groot. Of dit zo blijft na de bètafase is nu nog niet te zeggen.

Het deelnemen aan een Raid Battle

Nadat de eerder besproken timer boven de gym op nul staat, krijg je een uur de kans om de baas te verslaan. Om mee te kunnen doen, heb je wel een Raid Pass nodig. Deze kun je één keer per dag gratis krijgen door de Photo Disc bij een Gym te spinnen. Als je de Raid Pass al gebruikt hebt, kun je ook een Premium Raid Pass kopen in de Shop, of wachten tot de volgende dag. Het is mogelijk om een eerder verkregen Raid Pass te gebruiken en op dezelfde dag een nieuwe te krijgen, zo is het dus ook mogelijk om twee gratis Raids op een dag te doen.

Tijdens het gevecht krijg je een aantal mogelijkheden. Zo kan je op elk moment stoppen om je Pokémon te helen. Ook is het mogelijk om een tweede poging te wagen op dezelfde Raid Pass, mocht het je niet lukken om de Pokémon in één keer te verslaan. Dit betekent ook dat je niet bang hoeft te zijn wanneer je app crasht; je kan gewoon weer deelnemen aan de Raid en verdergaan waar je was gebleven.

Nieuwe items bij Raids

Bij het doen van Pokémon GO Raids kunnen er verschillende nieuwe items worden vrijgespeeld: Premier Ball, Golden Razz Berry, Fast TM, Charged TM en Rare Candy.

Premier Balls zijn een nieuw soort ballen die na elke geslaagde Raid worden gegeven om de Boss te vangen. De hoeveelheid die je krijgt is afhankelijk van de prestaties van zowel de individuele speler als zijn team. Probeer bij het makken van een Lobby dus bij zoveel mogelijk mensen van jouw team te zitten. De Premier Balls verdwijnen na de Raid weer uit je inventaris, dus opsparen zal helaas niet werken. Ook is het niet mogelijk om andere Poké Balls bij een Raid te gebruiken; wanneer je Premier Balls op zijn zal de Pokémon vluchten.

Golden Razz Berry is een sterkere variant van de normale Razz Berry, die het vangen nog makkelijker moet maken. Bij het gebruik in een Gym herstelt deze Berry de volledige motivatie van een Pokémon.

Technical Machines zijn speciale items waarmee je een Pokémon naar keuze een nieuwe aanval kunt leren. Deze nieuwe aanval wordt willekeurig gekozen uit wat er voor de Pokémon beschikbaar is. Er zijn twee varianten voor de type aanvallen die een Pokémon heeft: Fast Technical Machine voor de Quick Move (bij het snel indrukken) en Charged Technical Machine  voor de Charge Move (bij het ingedrukt houden).

Rare Candy is een speciaal soort snoepje dat voor een willekeurige Pokémon gebruikt kan worden. Deze vervangt de specifieke Candy die kan gebruikt worden om een Pokémon te trainen of te evolueren. Het is slim om deze te gebruiken voor een lastig te behalen evolutie, of te bewaren voor wanneer de Legendarische Pokémon in het spel zullen verschijnen.

Meer over Pokémon GO

Ben je op zoek naar meer informatie over Pokémon GO, kijk dan op onze speciale pagina waar we de komende tijd meer en meer informatie zullen toevoegen.