Doorgaan naar artikel
Pokémon GO Berries en wat je er mee kunt
Sabrina Atsma
Sabrina Atsma
Pokémon GO-redacteur
Profiel

Er zijn vier soorten Pokémon GO Berries die gebruikt kunnen worden om Pokémon te vangen. Wanneer je er één aanklikt om te vangen met een Pokéball, is er ook een optie om een Berry te gebruiken. Linksonder staat de afbeelding van de Razz Berry. Wanneer daarop geklikt wordt, geeft het spel aan welke Berries in de tas aanwezig zijn en hoeveel de speler daarvan heeft. Wanneer er een Berry gekozen wordt, kan deze gegooid worden, waardoor het meteen een positief effect heeft op het te vangen beest.

Pokestops. Pokémon GO Berries

Razz Berry

Deze Berry helpt om een Pokémon makkelijker te vangen. Het is te vergelijken met eten, wat er aan een beest gegeven wordt om de speler aardiger te vinden. De beestjes zullen het daarom minder erg vinden om gevangen te worden.

Nanab Berry

Deze kan gebruikt worden om de Pokémon rustiger te maken. Hierdoor zal hij/zij minder bewegen en dus makkelijker te vangen zijn.

Pinap Berry

Deze kan vooral gebruikt worden bij speciale Pokémon waar de speler Candy voor spaart. Het zorgt er namelijk voor dat de speler extra Candy krijgt, wat weer gebruikt kan worden voor het evolueren of het verhogen van de CP van de soort Pokémon.

Deze drie Berry’s kunnen ook aan een Pokémon in een Gym worden gegeven. Deze herstelt dan een klein beetje HP.

Golden Razz Berry

Dit is de nieuwste Berry. Deze zorgt ervoor dat het te vangen beestje de trainer nog aardiger gaat vinden en dus nog sneller gevangen kan worden dan bij de gewone Razz Berry. Daarnaast vult deze Berry in één keer de HP van je Pokémon wanneer deze in een Gym staat.