Doorgaan naar artikel
Pokémon GO gyms – alle vernieuwingen op een rijtje
Felicia Hoogterp
Felicia Hoogterp
Pokémon GO-redacteur
Profiel

Tijdens de laatste update van Pokémon Go werd al duidelijk dat er grote veranderingen op komst zijn. Hieronder geven we alle informatie over de vernieuwde Pokémon Go Gyms.

Nieuwe functies

Niantic heeft laten weten dat Gyms enkele functies van de PokéStops krijgen. Het zal mogelijk worden om de fotodisc te spinnen en XP en items te vergaren, waarbij de kans groter is dat je items vindt die nodig zijn bij een battle. Denk hierbij aan Potions en Revives. Als je een gym spint die toebehoort aan jouw team, ontvang je zelfs extra voorwerpen.
Alsof deze verandering nog niet spectaculair genoeg is, worden ook nieuwe Pokémon Go Gyms en PokéStops over de hele wereld toegevoegd. Er zijn vooral veel stops in Gyms veranderd, dus kijk eens goed rond in jouw omgeving. Lure Modules kunnen overigens nog steeds alleen bij PokéStops gebruikt worden.

In plaats van tien levels en Pokémons, kunnen er nu maximaal zes in een gym. Daarbij kan maar één soort ingezet worden per team, dus je zult niet langer tegen een leger Blisseys hoeven te vechten. Op het moment dat je Pokémon wordt aangevallen, krijg je hier een notificatie van.

Nieuwe manier van vechten

De trainer zal de Pokémons moeten aanvallen in de volgorde waarin ze geplaatst zijn door andere spelers; het beest wat het langst in de Gym zit, wordt als eerste bevochten. CP speelt dus niet langer een beslissende factor in de manier waarop de Pokémon worden gerangschikt. Bij het plaatsen is het dus belangrijk om naar de defensieve capaciteiten te kijken; de CP-formule is vooral gericht op aanvallende kwaliteit. Een opvallende verandering is dat je niet alle beesten per se hoeft te bevechten; na elke gewonnen ronde heb je de keuze om door te gaan of te stoppen.

Een andere vernieuwing is dat zowel de motivatie als de CP van de Pokémon omlaag zullen gaan tijdens een gevecht. Om de balans te behouden, gebeurt dit bij sterkere monsters sneller dan bij de zwakkere. Bij een nihiel motivatielevel keert de Pokémon terug naar de trainer, wanneer deze zijn eerstvolgende gevecht verliest. Als de Gym leeg is, kan hij overgenomen worden door een ander team. Het is belangrijk om de motivatie van je Pokémon op orde te houden; dit doe je door langs de Gym te gaan en Berries te voeren. Het is ook mogelijk om de beesten van je teamgenoten te voeren en zo de Gym sterker te maken.

Nieuwe manier om PokéCoins te verdienen

Men kan op een iets andere manier PokéCoins verdienen tijdens het trainen. De Defender Bonus is voortaan afhankelijk van de tijdsduur dat een Pokémon het volhoudt in een Gym. Hoe langer dit lukt, hoe meer Coins het oplevert.
Op het moment dat je vechtertje terugkeert, worden je verdiende PokéCoins automatisch toegevoegd en krijg je hier bericht van. Je hoeft dit dus niet meer handmatig te regelen en ook de 21-uurs-klok is verdwenen. De limiet van maximaal 100 Coins per dag is verlaagd naar 50 Coins maximaal per gym.

Nieuwe Berries

Een nieuw snoepje wordt toegevoegd, namelijk de Golden Razz Berry. Deze maakt wilde Pokémon veel makkelijker te vangen en herstelt motivatie volledig bij gebruik in Pokémon Go Gyms.

Nieuwe Badges

Badges zijn te verdienen door jezelf in een Gym te plaatsen en door trainende monsters Berries te geven. Je kan vier verschillende soorten verdienen: Basis, Brons, Zilver en Goud. Hoe hoger de badge, hoe meer speciale items je krijgt tijdens het spinnen van een Gym. Elke locatie zal een unieke badge krijgen en je kunt deze allemaal bekijken in je profiel; het is dus zeker een uitdaging om op zoveel mogelijk plekken badges te verzamelen. Meer over Badges lees je hier.

Elementen die verdwijnen

Tot slot, nog enkele elementen die verdwijnen bij PoGo:

  • Gym Levels en Prestige: deze verdwijnen en worden vervangen door het motivatiesysteem.
  • Training: Prestige wordt niet langer verhoogd door trainen, maar door de Pokémons van je teamgenoten Berries te voeren.
  • Battle Girl en Ace Trainer Medals: deze zijn ook verdwenen. De medailles blijven zichtbaar, maar kunnen niet meer aangevuld worden, vanwege de trainingsoptie die wegvalt.