Doorgaan naar artikel
Festival Friday – Sfeerverslag Pedro Pico Pop
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Afgelopen zaterdag was er Pedro Pico Pop in Raalte. Eerder blikten we al vooruit op dit kleinschalige festival, ditmaal is het tijd voor een sfeerverslag.

Pedro Pico Pop wordt al geruime tijd georganiseerd in Raalte. Sinds drie jaar vindt het festival plaats op een bedrijventerrein aan de rand van het dorp. Het focust zich vooral op jong talent, aangevuld met wat bekendere namen uit voornamelijk de Nederlandse muziekwereld.

Wat opvalt is dat er niet een, maar twee hoofdpodia zijn ingericht. Beide podia zijn qua omvang en indeling bijna identiek. Op deze manier zorgt de organisatie ervoor dat er beweging blijft op het terrein en dat de liefhebber van rock-muziek aaneensluitend van nieuwe artiesten wordt voorzien. Naast de beide hoofdpodia zijn er nog Batzz Rock ’n Roll Stage voor het stevigere gitaarwerk en de Slausiv-stage voor de liefhebber van elektronische muziek.

Pedro Pico Pop - Indian Askin

Mister and Mississipi
Wanneer we binnenkomen zijn Mister and Mississippi net begonnen aan hun set. Wat meteen opvalt is dat het nog niet heel druk is en we vrij eenvoudig doorlopen naar een plekje dichtbij de stage. Een verademing ten opzichte van vele festivals waar je in volgepakte tenten een glimp van de artiest probeert op te vangen. De band speelt zoals verwacht een prima set en weet het publiek beetje bij beetje in beweging te krijgen.

Ruv
Na de wat rustiger klanken van Mister and Mississippi is het tijd voor de blues-rock van RuvDe energie spat van deze jonge band af. Wat ook opvalt is de zeer goede soundmix bij dit optreden. Iets dat gezien het weer toch bijzonder genoemd mag worden. De toegestroomde toeschouwers genieten zichtbaar van het uitstekende optreden, waarbij de gitarist nog het meest op bijval mag rekenen.

Slausiv
De grootste stage op Pedro Pico Pop is dit jaar de Slausiv-stage. Dit is ook meteen het enige overdekte podium. Zeker gezien het regenachtige weer verwacht je dat het hier constant vol staat. Helaas weten de bezoekers de tent maar mondjesmaat te vinden. Aan de optredens ligt dit echter niet. Zonder uitzondering worden hier prima sets gedraaid en zien we voor het podium af en toe zelfs een kleine mosh-pit. Ook toch wel bekende namen als Bokoesam en T. Raumschmiere weten het publiek amper naar binnen te krijgen.

Pedro Pico Pop - Bokoesam

Indian Askin
Als de avond valt staat Indian Askin op het programma. Deze band is inmiddels flink naam aan het maken en speelde dit jaar al op verschillende grote festivals. Erg leuk dus dat we ze ook nog op een wat kleiner festival weten te vinden. Het begint inmiddels ook wat drukker te worden en als de band begint te spelen is het gezellig druk voor het podium. Inmiddels weten we wat we kunnen verwachten van deze heren en dame en dat is ook precies wat we krijgen: erg fijne punkrock. Zonder twijfel het beste optreden van de dag.

The Animals
De verrassende headliner dit jaar zijn The Animals. De Britse band, bekend van hits als House of the Rising Sun en Don’t let me be misunderstood, speelt al lang niet meer in de originele bezetting. Toch zijn veel mensen benieuwd naar wat deze mannen-op-leeftijd nog te brengen hebben. Dat is verrassend veel, waarbij vooral opvalt dat het optreden gewoon gezellig en leuk is. De bandleden weten een huiskamersfeertje te creëren waarin zowaar meegezongen wordt met de bekendste hits. Iets dat we nog niet eerder zagen vandaag. Met recht een headliner dus.

Nadat de klanken van House of the Rising Sun uitsterven is het tijd om huiswaarts te keren. We kijken, ondanks de regen, terug op een prima festivaldag met goede optredens en een gezellige drukte. Het is fijn om eens op een festival te zijn waar je niet over de koppen hoeft te lopen om een band te zien spelen. Ook moeten we een compliment maken aan de organisatie voor het terrein. De foodtrucks, het badhuis en ook de Flamingo-race zorgden ervoor dat er ook buiten de muziek genoeg te beleven was. Ons zien ze volgend jaar in ieder geval weer terug.