Anthem nieuws - Wat we tot nu toe te weten zijn gekomen

Patrick van Meijl, 16 juli 2017
Profiel

Anthem was op de E3 misschien wel de grootste verrassing. Al langer wisten we dat BioWare met iets nieuws bezig was, maar dat het dit zou zijn wist niemand. Ondertussen krijgen we elke week wel Anthem nieuws, soms geruchten en soms echte info. Om een overzicht te krijgen van alles wat we tot nu toe weten, hebben we dit chronologische overzicht voor jullie opgezet, met al het nieuws wat tot nu toe naar buiten is gebracht.

Voor de E3

Begin februari begon het; we kregen het eerste nieuwsbericht over een nieuwe BioWare-franchise. Er zou al vijf jaar gewerkt worden aan een unieke game die meerdere genres combineert. Hierbij zou het volgens de CEO van EA gaan om de karakterontwikkeling van een RPG, gecombineerd met een MMO en actie-avontuur. In dit eerste bericht werd alles nog erg vaag gehouden. Aangezien Anthem voor het einde van het fiscale jaar van EA uit zou komen, was al wel zeker dat de release voor 31 maart 2018 zou plaatsvinden.

Helaas kwam twee maanden later het nieuws dat het spel uitgesteld zou worden naar het volgende fiscale jaar, dat van april 2018 tot maart 2019 loopt. Een flinke domper, aangezien het dan in het slechtste geval nog twee jaar zou gaan duren. Toen dit werd gemeld, werd ook toegezegd dat er snel meer informatie zou komen. Dit sloot perfect aan bij een eerder bericht dat Anthem aangekondigd zou worden op de E3. Uiteindelijk bleek dit waar en werden we tijdens de E3 getrakteerd op een hoop info.

Tijdens de E3

EA organiseerde, in plaats van een persconferentie tijdens de E3, voor het tweede jaar op rij hun eigen evenement rondom de beurs: EA Play. Naast de sportgames die ieder jaar voorbijkomen, de nieuwe Need for Speed en een hoop Star Wars Battlefront 2, had de uitgever nog een verrassing in petto: Anthem. Deze werd aangekondigd middels bovenstaande trailer. We zien een hoop filmische beelden, maar helaas valt er nog niet heel veel informatie uit te halen. Gelukkig eindigde de video met de mededeling dat de eerste gameplay bij de Microsoft-persconferentie getoond zou worden.

Deze zie je hierboven en in deze video krijgen we pas onze eerste echte concrete info over de inhoud van het spel. De trailer begint in een stad waar je de opdracht krijgt van iemand om zijn werkers buiten de muren van de stad te redden. Deze missie krijg jij, omdat je een freelancer bent, iemand die de wildernis in durft. Je stapt in je exoskelet, Javelin genaamd, waarmee je je kan verdedigen tegen de verschillende monsters en extreme weerscondities aankan.

Ondertussen weten we dat deze Javelins volledig aan te passen zijn aan jouw stijl. Daarmee bedoelen we jouw speelstijl, maar ook kleuren en design zijn aanpasbaar. Zo zullen er unieke pakken ontstaan die varieren van tanks tot scherpschutters. Een ander aspect van de game is het samenspelen, BioWare vindt dit zelfs een van de belangrijkste elementen. Je zult heel het spel samen met drie vrienden kunnen spelen, zoals ook te zien is in een deel van de video.

De trailer bevat nog meer moois om je netvlies te strelen. Denk aan verschillende omgevingen zoals ruïnes, bossen en zelfs onderwater-omgevingen, maar ook een vrij breed scala aan monsters. Ook de donderstorm maakt indruk net zoals de paar gevechten met verschillende wapens. Dit is allemaal al te zien in de eerste beelden, dus wij zijn erg benieuwd wat ons nog meer getoond zal worden de komende maanden.

 

Na de E3

De E3 is nu een aantal weken geleden en langzaam maar zeker krijgen we steeds meer info over Anthem. Zo is inmiddels bekend dat, net als bij Destiny en The Division, het spel lang ondersteund zal worden met nieuwe content. Een ontwikkelaar meldt in een Microsoft-livestream dat er zelfs tien jaar ondersteuning zal zijn. Daarnaast is bekend geworden dat ondanks dat de ontwikkeling in handen ligt van het originele Mass Effect-team, het spel minder science-fiction en juist meer science-fantasy zal zijn. Hiermee wordt bedoeld dat er minder rekening wordt gehouden met realistische gebeurtenissen en dat er meer ruimte is om de fantasie de vrije loop te laten. Er wordt zelfs een vergelijking gemaakt met Star Wars.

Hopelijk hebben we je met dit artikel helemaal bij kunnen praten over Anthem en ben je er net zo enthousiast over als wij. Volgens ons kan dit zomaar eens een heel mooi spel worden, dus wij houden iedere ontwikkeling nauwlettend in de gaten. Hopelijk gaan we nog meer zien op de Gamescom in augustus en wordt er daarnaast de komende tijd nog meer bekendgemaakt. Er wordt nu gesproken over een release ergens in 2018, dus nog genoeg tijd om te speculeren en nog enthousiaster te worden.

Lees volledig artikel