The Evil Within 2 customization biedt spelers veel vrijheid

Joost Klein Middelink, 07 augustus 2017
Profiel

Wanneer het spel uitkomt biedt de The Evil Within 2 customization spelers erg veel vrijheid. Dat is te zien in een nieuwe trailer. Hoofdpersoon Sebastian Castellanos moet er alles aan doen om zijn dochter te redden. Hoe hij dit aanpakt, ligt vooral aan de speler.

Bethesda heeft bekendgemaakt dat je in The Evil Within 2 geheel op je eigen manier kunt spelen, dankzij de vrijheid die de speler krijgt. Deze vrijheid is onder andere te vinden in de enorme reeks van vaardigheden die beschikbaar zijn voor Sebastian. Zijn vaardigheden worden onderverdeeld in vijf categorieën waaronder levenskracht, herstel, fitheid, vechten en stealth. Spelers kiezen zelf op welk gebied zij verbeteringen willen aanschaffen. Zo creëren zij de Sebastian die het best past bij hun persoonlijke speelstijl.

Overigens bevat de The Evil Within 2 ook verscheidene mogelijkheden om wapens aan te passen. Zo zijn bijvoorbeeld de vuursnelheid, herlaadtijd en ammo-capaciteit aan te passen. Ook kun je door middel van het crafting-systeem munitie maken voor je wapens. Op deze manier is de speler niet meer volledig afhankelijk van wat er in de wereld te vinden is.

The Evil Within 2 verschijnt op 13 oktober 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Een tijdje geleden was ook al nieuwe gameplay te zien.

Lees volledig artikel