Doorgaan naar artikel
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Vandaag is eindelijk de Shenmue 3 uitgever bekend geworden. Deep Silver, onder andere bekend van Saints Row, Dead Island en Metro, zal de titel uitbrengen. Hoofdontwikkelaar van het spel Yu Suzuki meldt het volgende over de nieuwe samenwerking:

I am very pleased to secure this global partnership with Deep Silver, which is comprised of incredible men and women who have a deep passion for bringing Japanese titles to the rest of the world.

De game is gerealiseerd door een geslaagde Kickstarter-campagne, de succesvolste ooit zelfs. Meer dan 70.000 donateurs schonken het spel rond de 6,3 miljoen dollar en dat bedrag is waarschijnlijk nu nog een stuk hoger geworden. Shenmue 3 werd op de E3 van 2015 aangekondigd op de persconferentie van Sony. De studio achter het spel Ys Net, zei destijds een kleine samenwerking met het mediabedrijf te hebben. Of dat nu met de nieuwe uitgever nog steeds het geval is, is onzeker.

Een concrete releasedatum is er nog niet, maar de tweede helft van 2018 is al eens als mogelijkheid genoemd. Daarnaast zal het spel eerst exclusief op PlayStation 4 en pc verschijnen.