Doorgaan naar artikel
Ace Combat 7: Skies Unknown
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Ace Combat 7: Skies Unknown is een prima vlieggame en de toegevoegde weerseffecten zorgem voor geheel nieuwe tactische mogelijkheden, waardoor het zeker meer is dan een simpele upgrade. Het is alleen nog de vraag of alleen deze toevoeging de gameplay lang genoeg interessant kan houden.

Tijdens de persconferentie op Gamescom heeft Bandai Namco meer informatie vrijgegeven over Ace Combat 7: Skies Unknown. Eerder verscheen ook al een trailer van de game online. Wij mochten de reguliere demo uittesten met als bonus nog de VR-demo.

Het belangrijkste aspect van Ace Combat 7: Skies Unknown is de toevoeging van weereffecten aan het spel. Zo zal het veranderlijke weer invloed hebben op je missie. Het kan nu misten, regenen, stormen of vriezen. Dit kan zorgen voor turbulentie, minder zicht, minder reactie van apparatuur of een niet-werkend vliegtuig. Dit is grotendeels in het nadeel van de speler maar kan ook als tactisch element gebruikt worden. Als de speler namelijk geen enkele manier meer heeft om de vijand te ontwijken kan er altijd gekeken worden naar de weersomstandigheden om eventuele vijanden te ontlopen in bijvoorbeeld een stormwolk of mistbank.

Ace Combat 7

Het effect van deze elementen is zeker duidelijk aanwezig. De turbulentie zorgt ervoor dat je niet zuiver vliegt, de regen vertroebelt je beeld en ijs kan ervoor zorgen dat je helemaal niks meer ziet. Het ijs is wellicht het meest verraderlijk, want hierdoor kan je vliegtuig zijn complete aerodynamica verliezen door de delen. Daardoor is het zeer risicovol om door koude wolken of stormen te vliegen. Echter kan dit ook een voordeel opleveren, doordat de vijand jou niet meer kan zien.

De reguliere demo voelde soms wat onnauwkeurig aan, doordat het zeer moeilijk was om je tegenstanders in beeld te krijgen en houden. De VR-demo schitterde juist in dit gedeelte. Doordat je volledig zicht had op de omgeving, maakte dit het makkelijker om de vijanden te blijven volgen terwijl dit in de reguliere demo erg lastig kon zijn. Het nadeel van de VR-versie is wel dat misselijkheid op de loer ligt, zeker wanneer er zeer onstuimig wordt gevlogen.

Ace Combat 7: Skies Unknown moet in 2018 uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.