Doorgaan naar artikel
Super Mario Odyssey
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Super Mario Odyssey kan een ontzettend goede game worden voor de Switch, zolang Nintendo het maar blijft verfijnen.

Tijdens Gamescom konden wij twee levels van Super Mario Odyssey  spelen om een indruk te krijgen van het spel. Beide levels zijn ook te zien in onderstaande video van Nintendo tijdens de E3. Eerder werd ook een nieuwe wereld aangekondigd voor de game.

In het eerste level, Sand Kingdom, is het de bedoeling om Bowser te volgen door de woestijn. Daarbij zijn gedeeltes van de woestijn bevroren, waardoor de inwoners last hebben van de kou. Mario kan ze helpen door hier de oorzaak van te vinden. Tijdens zijn reis door het zand zijn er verschillende wezens die Mario kan bezitten om bepaalde krachten te gebruiken. Zo is er een lopende Maoi-steen die Mario kan helpen door onzichtbare wegen te tonen. Deze wereld heeft een dag- en nachtmodus waarin verschillende missies speelbaar zijn. Ook zorgt het tijdstip ervoor dat bepaalde gebieden beter bereikbaar zijn.

Het tweede level wat wij konden doen was Metro Kingdom. Dit is de stedelijke wereld die gerund wordt door burgemeester Pauline. In deze demo moest Mario een aantal muzikanten verzamelen voor een festival wat in de stad gaat plaatsvinden. Daarbij is de speler vrij om de stad te ontdekken en uit te vogelen waar deze artiesten zich verstoppen. De stad ziet er levendig uit met de rondrijdende auto’s en lopende mensen. Bepaalde gebouwen zijn ook open waardoor Mario daar naar binnen kan. Op deze manier zijn er verborgen levels te vinden die de speler belonen met muntjes, maantjes, of in dit geval, muzikanten.

Super Mario Odyssey wordt een topper van een game. Het spel lijkt de kleurrijke gameplay uit Super Mario Galaxy en de vrije wereld van Super Mario 64 of -Sunshine te bevatten in een geweldige combinatie. De wijze waarop Mario andere wezens moet bezitten om gebruik te maken van hun krachten voelt als een frisse wind in de Mario-serie. Het is duidelijk dat Nintendo weer een pareltje gaat afleveren voor de Nintendo Switch. In deze demo was het wel merkbaar dat de camera op bepaalde momenten niet heel soepel volgde maar dat kan nog opgelost worden.

Super Mario Odyssey moet 27 oktober 2017 uitkomen voor Nintendo Switch.