Doorgaan naar artikel
South Park: The Fractured But Whole
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

South Park: The Fractured But Whole is een hilarische rpg-game die dezelfde liefde en aandacht krijgt als een reguliere aflevering. De zwarte humor en gevatte opmerkingen blijven maar komen en de gameplay bevalt ook bijzonder goed.

Op uitnodiging van Ubisoft mochten wij drieënhalf uur South Park: The Fractured But Whole spelen op hun kantoor. Daarbij konden wij vanaf het begin van het spel spelen.

Bij het starten legt Cartman kort uit wat in South Park: The Stick of Truth is gebeurd. Dat is erg prettig voor mensen die het eerste deel niet hebben gespeeld. Daarbij wordt de speler beloond als er wordt geprobeerd het introfilmpje over te slaan, maar meer zullen we hierover niet verklappen. Na dit filmpje kan de speler een eigen personage creëren en een moeilijkheidsgraad kiezen. Tot slot maakt de speler kennis met het nieuwe vecht-systeem door middel van een kleine inleiding en kan de speler een van de drie aanwezige klassen kiezen voor zijn personage.

Tijdens de ruim drie uur dat wij South Park: The Fractured But Whole hebben gespeeld, ondergingen wij verschillende situaties die compleet bij South Park passen. Zo werden wij aangevallen door pedofiele priesters met seksspeeltjes of sloegen wij serveersters uit een pikante bar in elkaar om de rekening niet te hoeven betalen. Gedurende het spel speelt men ook buddies vrij die tijdens gevechten kunnen helpen. Daarvoor dient er vaak wel een missie volbracht te worden specifiek voor dat personage. Bepaalde gebieden waren nog afgesloten omdat er rode Lego-steentjes voorliggen, oftewel lava.

Het is duidelijk dat South Park: The Fractured But Whole enorm veel content bevat en een sterk verbeterd vecht-systeem heeft vergeleken met het eerste deel. Wel was er op dit moment nog veel herhaling aanwezig qua uitspraken van personages en verliepen gesprekken niet altijd even soepel. Hopelijk kan Ubisoft het spel in de komende tijd nog wat extra oppoetsen, zodat zulke kleine irritaties niet meer aanwezig zijn. Gelukkig kwamen deze onvolkomenheden  niet al te vaak voor, waardoor ze geen afbreuk doen aan de ervaring.

South Park: The Fractured But Whole moet 17 oktober uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Recent werd ook bekend dat er in Europa geen censuur zal zijn in het spel, iets dat in de vorige game nog wel het geval was.