Doorgaan naar artikel
PlayerUnknown’s Battlegrounds toekomst ziet er rooskleurig uit
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Volgens de makers van het spel ziet de PlayerUnknown’s Battlegrounds toekomst er rooskleurig uit. Tijdens Gamescom werd bekendgemaakt dat zij nauw zullen samenwerken met Microsoft. Ontwikkelaar Bluehole geeft aan dat dit erg veel voordelen biedt voor het team.

Microsoft doet namelijk meer voor ze dan alleen marketing. Hun ervaring met console-spellen en anticheat-maatregelen zullen onmisbaar zijn bij de ontwikkeling en het porten van de pc-game. Daarbij krijgt het team ook de mogelijkheid om gebruik te maken van dezelfde watertechniek die wordt gebruikt in Sea of Thieves. Ook helpt Microsoft bij het aanpassen van de besturing voor een controller, zodat het soepel zal spelen.

Naast deze samenwerking benoemde de ontwikkelaar ook enkele verkoopcijfers. De studio hoopt dat, mede dankzij de Xbox One-release, het spel nog meer populariteit zal krijgen.

“Onze verkoopcijfers gaan nog steeds omhoog. Ze remmen niet af. We wachten nog steeds op dat moment maar dat lijkt nog niet te gebeuren. Als we het slim spelen, kunnen we misschien net zoveel actieve gebruikers bereiken als League of Legends.”

PlayerUnknown’s Battlegrounds moet eind dit jaar uitkomen voor Xbox One.