Doorgaan naar artikel
Baywatch
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Baywatch is slim gecast met een groot aantal aantrekkelijke personen, maar hiernaast heeft het bijzonder weinig te bieden. Vooral het scenario is van een bedroevend niveau. Het bevat teveel scènes die niks aan het geheel bijdragen.

Baywatch is nu te koop op Blu-ray en DVD.

Iedereen die de jaren ’90 bewust heeft meegemaakt, heeft ongetwijfeld gehoord van Baywatch. Deze tv-serie maakte in die periode furore en bracht iconen als Pamela Anderson en David Hasselhoff voort. Nu is het de beurt aan de verfilming om dit succes te herhalen.

Het strandwachtenteam van Baywatch, bestaande uit Mitch Buchannon (Dwayne Johnson), CJ Parker (Kelly Rohrbach) en Stephanie Holden (Ilfenesh Hadera), heeft versterking nodig. Ze besluiten audities te houden, die een breed publiek aantrekken. Onder andere Summer Quinn (Alexandra Daddario), Matt Brody (Zac Efron) en Ronnie Greenbaum (Jon Bass) behoren tot de kandidaten. Maar terwijl de spannende strijd bezig is, grijpt drugsbaron Victoria Leeds (Priyanka Chopra) haar kans om de baai over te nemen.

Baywatch Foto: Paramount Pictures

Baywatch heeft een vergelijkbare behandeling ondergaan als 21 Jump Street. Beide zijn tv-series uit de jaren ’90 die naar de moderne tijd zijn gebracht met een flinke dosis flauwe humor. Maar waar 21 Jump Street erg goed werkt, komt Baywatch vooral wanhopig over. Aan de acteurs heeft het niet gelegen. Deze adaptatie is met onder andere Dwayne ‘The Rock’ Johnson (Fast & Furious-serie) en Alexandra ‘True Detective’ Daddario (San Andreas) zeer slim gecast, aan aantrekkelijke mensen is er zeker geen gebrek. Helaas is er verder weinig reden om naar de film te blijven kijken.

Vooral het scenario is van een bedroevend niveau, maar de regie weet het geheel ook niet te verhevenen. Het probeert komische situaties op een geforceerde manier tot stand te laten komen. Het is duidelijk dat dit een zeer flauwe film is waarbij je je denkvermogen hoort uit te schaken, maar ook met deze gedachte in het achterhoofd stelt Baywatch flink teleur. Dit komt grotendeels doordat veel scenes weinig bijdragen aan het verhaal; het lijkt meer op een serie sketches met slechts een flinterdunne rode draad. Het is duidelijk dat de acteurs zich prima hebben vermaakt, maar de kijker kan amper hun vreugde delen.