Doorgaan naar artikel
XB202 Powerbank Discover
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De XB202 Powerbank Discover is misschien wel de meest complete powerbank van het moment. Degelijk, voorzien van de laatste technologie en goed voor heel veel oplaadbeurten.

De zomer ligt net achter ons en we hebben de festivals gebruikt om de XB202 Powerbank Discover goed te kunnen testen. Daarnaast werd Pokémon GO nieuw leven ingeblazen en konden we afgelopen zaterdag tijdens Safari Zone de powerbank eens goed testen voor spelers van de game.

Zoals we ook in eerdere reviews van powerbanks hebben gedaan, kijken we naar drie onderdelen en beginnen we met de capaciteit. Een festival duurt gemiddeld vier dagen, een veel te lange periode voor je telefoon natuurlijk. Zeker als je tijdens het evenement wilt Netflixen, livestreamen of games wil spelen. De XB202 Powerbank Discover heeft een capaciteit van 17.000 mAh. Daarmee kun je een gemiddelde telefoon ongeveer acht tot negen keer opladen. In onze test is het ons ook daadwerkelijk gelukt om dit aantal te bereiken.

De XB202 Powerbank Discover is net als de meeste powerbanks van Xtorm voorzien van technologie die je telefoon sneller oplaadt dan de gemiddelde oplader. Tijdens het spelen van bijvoorbeeld Pokémon GO gaan verschillende telefoons nog altijd sneller leeg dan ze worden opgeladen met een powerbank. Gelukkig konden we dankzij de powerbank van Xtorm de telefoon wel sneller opladen dan dat deze leegliep.

De XB202 Powerbank Discover scoort ook goed op degelijkheid en design. Hij ziet er strak en modern uit en voelt degelijk aan. Overigens is het wel beperkend dat deze alleen met USB-C opgeladen kan worden. Dat is natuurlijk wel de nieuwe standaard en we rekenen de powerbank daar niet op af, maar als je de kabel (die los zit) kwijtraakt, heb je vermoedelijk niet zomaar een nieuwe liggen. Al met al is de XB202 Powerbank Discover een zeer goede powerbank en kunnen wij deze ook van harte aanbevelen. Zeker ook voor Pokémon GO-spelers, omdat de powerbank de telefoon sneller weet op te laden dan dat het spel de accu leeg weet te maken.