Doorgaan naar artikel
Recensie: Metal Gear Solid HD Collectie
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

De reeks Metal Gear Solid is onder veel gamers bekend. Al sinds 1987 verschijnen er regelmatig spellen waarin spelers met Solid Snake, geheimagent van de organisatie FOXHOUND, door de spellen sluipt. Het is alweer de elfde aflevering.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Metal Gear Solid HD Collectie echter geen volledig nieuw deel. Het is namelijk een verzameling van vijf eerdere afleveringen. Opmerkelijk is dat het eerste deel mist. Het spel begint namelijk bij nummer twee. Een absoluut gemis voor spelers die niet met volledige reeks bekend zijn.

De speler gaat in de Metal Gear Solid games dus aan de slag als spion. De gameplay bestaat voornamelijk uit het sluipen en kruipen door de verschillende niveaus. Veelal werkt dit goed, maar op momenten is te zien dat de spellen stammen uit een eerder decennium. Vooral in Metal Gear Solid 2 heeft de gamer hier last van. De ontwikkelaar had hier veel meer tijd in moeten steken.

Aangezien de spellen op chronologische volgorde worden gespeeld, is er wel verschil te zien. De originele tweede aflevering is namelijk het laatste deel van deze reeks. Dat is een beetje verwarrend. Voor nieuwe spelers, toch de doelgroep van deze game, is dat natuurlijk niet het geval.

[Tube]http://www.youtube.com/watch?v=GKsOSSVqL94&hd=1[/Tube]

De speler begint dus met het tweede deel, dat er grafisch een flink stuk beter uitziet dan in het verleden. Dat geldt overigens voor alle delen. HD, of wel hoge definitie, is niet alleen van toepassing op het uiterlijk. De audio is tevens goed aangepakt en daardoor beter te beluisteren dan in het verleden.

Het ontbreken van nieuwe inhoud is jammer. Er zijn geen nieuwe spelmodi en geen nieuwe spelniveaus.

Metal Gear Solid: HD Collectie biedt maar liefst vijf spellen, voor een prijs van ongeveer 40 euro. Hierdoor krijgt de speler dus veel games voor één prijs. Wat ontbreekt is nieuwe verhaallijnen en uitdagingen waardoor de game vooral voor nieuwere gamers interessant is.