Doorgaan naar artikel
PlayerUnknown’s Battlegrounds releasedatum voor Xbox bekend
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

De PlayerUnknown’s Battlegrounds releasedatum voor de Xbox-versie is eindelijk bekendgemaakt. Het spel moet 12 december 2017 verschijnen voor de Xbox One als onderdeel van het Xbox Game Preview-programma. Deze informatie is tijdens de Paris Games Week aangekondigd.

Het Xbox Game Preview-programma is ongeveer hetzelfde als Early Access voor Steam. De Xbox-versie zal samen met de community ontwikkeld worden tot een goed spel. Ontwikkelaar Bluehole had ook nog het nieuws dat de 1.0 pc-versie eind december gelanceerd zal worden. Wanneer de Xbox-versie uit het preview-programma komt, wordt niet genoemd. Beide versies zullen tegelijkertijd ontwikkeld worden, maar staan wel los van elkaar. Sommige functies voor Xbox One kunnen veranderen of later worden toegevoegd, net zoals dat voor de pc was. Bluehole probeert de versies zo nauw mogelijk op elkaar te laten aansluiten.

Voor de Xbox-versie zullen exclusieve cosmetische packs ontwikkeld worden: het PUBG Warrior-pack, het PUBG Accessory-pack en het PUBG Tracksuit-pack. Deze zullen eenmalig en een korte periode verkrijgbaar zijn voor Xbox-spelers.

In PlayerUnknown’s Battlegrounds moeten tot honderd spelers het zo lang mogelijk volhouden op een eiland en uiteindelijk alleen overblijven. Daarbij kunnen zij verschillende wapens vinden en moet er worden samengewerkt. De ontwikkelaar hoopt ook op een fysieke release voor de game.