Doorgaan naar artikel
PGW17: Spelunky 2 aankondiging laat je opnieuw naar goud zoeken
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Er is tijdens de Paris Game Week 2017 een Spelunky 2 aankondiging geweest. Het vervolg op het populaire Spelunky zal op de PlayStation 4 uitkomen. Helaas is er geen releasedatum bekendgemaakt. Ook is nog onbekend of het spel naar andere platformen komt.

In de trailer is te zien dat de hoofdrolspeler uit het eerste deel een kind heeft gekregen. Deze zal in de voetsporen van zijn inmiddels overleden vader treden en wederom vele gevaren moeten trotseren in dit gloednieuwe avontuur.

Spelunky is een zogeheten roguelite ontdekkingsspel. Elk avontuur is anders, doordat elk level willekeurig gebouwd is en er dus nooit exact hetzelfde potje ervaren wordt. De wereld van Spelunky biedt enorm veel voorwerpen en gebieden die ontdekt kunnen worden. De moeilijkheid van het spel zorgde voor een hoog ’trial-and-error’-gehalte, maar nodigde enorm uit om het nog een keer te proberen. Deel een is sinds eind 2015 backwards compatible met de Xbox One en was een tijdje terug nog als gratis game bij PlayStation Plus verkrijgbaar.