Doorgaan naar artikel
Skullcandy Hesh 3
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Skullcandy Hesh 3 is een draadloze hoofdtelefoon, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding goed in orde is. Voor het bedrag van 129,99 euro heb je een stevige hoofdtelefoon die een prima geluid levert. Het is geen bijzonder goede geluidskwaliteit, maar voor veel mensen meer dan voldoende.

Skullcandy draait al behoorlijk wat jaren mee en is gespecialiseerd in audioapparatuur. De hardware wordt veelal op straat gebruikt en is geliefd bij onder andere skateboarders, mede door de stevig ontwikkelde hoofdtelefoons. Tijdens de IFA is de Skullcandy Hesh 3 aangekondigd, een draadloze over-ear hoofdtelefoon. Zoals de naam al een beetje weggeeft is dit de derde generatie in de serie. Hierbij heeft Skullcandy het een en ander verbeterd ten opzichte van de voorgaande modellen.

Eén van deze verbeteringen is de afmeting van de hoofdtelefoon. Deze is een stuk compacter in vergelijking met de Hesh 2. Als we kijken naar de oorschelpen zijn deze minder lomp, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Daarnaast zijn de oorschelpen kantelbaar en inklapbaar. Dit zorgt ervoor dat je de hoofdtelefoon kunt opvouwen en vrijwel geen ruimte in beslag neemt in bijvoorbeeld je tas.

Het uiterlijk van de Skullcandy Hesh 3 heeft ook wat veranderingen ondergaan. Waar eerdere modellen een stoerdere look hadden is de Hesh 3 wat rustiger en chiquer. De hoofdtelefoon is volledig zwart afgewerkt met kunstlederen kussens. Het Skullcandy logo is subtiel verwerkt op de hoofdband en niet overdreven aanwezig. Ook de rest van de hoofdtelefoon ziet er strak uit zonder poespas. Op de rechter oorschelp zijn twee volumeknoppen aanwezig en een powerknop. Deze zijn netjes weggewerkt onder zwart rubber zodat ze niet teveel opvallen.

De kunstlederen kussens zorgen voor prima comfort en sluiten goed aan op het hoofd. Hoewel het een over-ear hoofdtelefoon is vallen de oorkussens maar net over de oren. Ze zijn dus niet bijzonder groot, maar net genoeg om over de oren te vallen. Mocht je dus wat grotere oren hebben kan het zijn dat de kussens net op de oren rusten. De rest van het bouwmateriaal is prima in orde. Er is voldoende stevigheid en de Hesh 3 kan daarmee ook wel tegen een stootje. Ook wat betreft de plastic scharnieren, wat vaak toch een kwetsbaar punt is op een hoofdtelefoon. Binnenin de plastic hoofdband is een metalen strip geplaatst voor extra stevigheid.

Als we kijken naar de geluidservaring is de Skullcandy Hesh 3 niet voor de echte audiofiel weggelegd. Het geluid wat de hoofdtelefoon produceert is zeker niet slecht, maar is ook niet bijzonder goed. Zowel de hoge als lage tonen klinken verder prima al is de bass verder niet echt aanwezig. Je hoort hem wel, maar op de momenten waar je hem echt verwacht komt deze er niet echt doorheen. Desalniettemin levert de Hesh 3 een prima geluid wat voor de meeste gebruikers meer dan voldoende is. De 40mm drivers sluiten in combinatie met de kunstlederen kussens goed af op het hoofd, waardoor het geluid direct je oren in gaat en je weinig last hebt van omgevingsgeluid.

De Skullcandy Hesh 3 is een draadloze hoofdtelefoon welke middels bluetooth verbinding maakt. Bij normaal gebruik houdt deze het ongeveer 22 uur vol voordat deze weer opgeladen moet worden. De hoofdtelefoon is voorzien van een snellader wat een enorm voordeel biedt als je even weinig tijd hebt, maar wel op pad wilt met je Hesh 3. Zo kun je na vijf minuten laden al gauw negentig minuten luisteren.

Al met al biedt de Hesh 3 wat je zou mogen verwachten van een hoofdtelefoon van dit kaliber. De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde. Voor een degelijke draadloze hoofdtelefoon ben je gauw al duurder uit.