Doorgaan naar artikel
De Xenoblade Chronicles 2 Direct samenvatting lees je hier
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Op 7 november is er een Xenoblade Chronicles 2 Direct uitgezonden. Hierin werden allerlei facetten van de game uitgebreid besproken. Hierboven is deze Direct terug te kijken en hieronder kun je een samenvatting lezen van wat er is verteld.

  • Xenoblade Chronicles 2 komt 1 december uit voor de Nintendo Switch. Daarbij komt ook een unieke Collector’s Edition met een soundtrack-cd en een artbook. Ook zal een speciale Pro Controller in de stijl van Xenoblade Chronicles 2 beschikbaar worden.
  • Er zal een Season Pass komen die €29,99 zal gaan kosten. De content hiervan wordt uitgerold in de tijd na de release tot aan de herfst van 2018. Hierbij zitten verschillende speciale voorwerpen, een unieke en zeldzame Blade, een Challenge-modus en een nieuw verhaal.
  • De huidige trailer heeft Japanse audio, maar het uiteindelijke spel zal gelokaliseerd zijn qua audio en ondertiteling. Wel is beloofd dat de mogelijkheid tot Japanse voice-over als gratis DLC beschikbaar komt bij release.
  • De immense wereld verandert naar aanleiding van seizoen of tijdstip. Afhankelijk van deze invloeden kunnen bepaalde onderdelen van gebieden wel of niet bezocht worden.
  • Naast Blades en Drivers leven er veel meer wezens op de planeet. Unieke monsters zijn, eenmaal verslagen, nogmaals te bevechten als je hun graf bezoekt. Ook zijn er vijandige Drivers die hun krachten voor het kwaad willen gebruiken.
  • Blades kunnen hun krachten gebruiken om spelers buiten gevechten te helpen. Zo kan een Blade met ijs-element bijvoorbeeld helpen een platform te maken om Rex verder te helpen.
  • Er zijn Aux Cores en Core Chips om Blades sterker te maken. Een Blade wordt ook beter afhankelijk van de tijd die de je met hen doorbrengt. Bij een maximaal niveau kan een ‘heart-to-heart’-vaardigheid geactiveerd worden die voor elke Blade uniek is. Niet gebruikte Blades kunnen ingezet worden om op missies te gaan om voorwerpen te verkrijgen en ook te groeien in harmonie.
  • Doordat de wereld zo groot is, is er de mogelijkheid om snel tussen belangrijke gebieden te reizen. Ook is de tijd afzonderlijk in te stellen waardoor men niet hoeft te wachten op een hoop zaken.
  • Een unieke Blade, Poppi, wordt sterker op basis van de minigame Tiger Tiger. In deze arcade-game moet men schatten vinden die Poppi vaardigheden geeft.
  • Er komt een unieke missie in The Legend of Zelda: Breath of the Wild waarbij de outfit van Rex verkregen kan worden. Die update komt op 9 november beschikbaar voor zowel Nintendo Switch als de Wii U.

In een eerdere trailer is het vechtsysteem al besproken, wat ook opnieuw in deze Xenoblade Chronicles 2 Direct aan bod komt.

Xenoblade Chronicles 2 komt 1 december uit voor de Nintendo Switch.