Doorgaan naar artikel
Skullcandy Crusher Wireless
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Skullcandy Crusher Wireless is een hoofdtelefoon die zich onderscheid van de meeste andere draadloze modellen. Dit komt door de verschuifbare bas die van normaal tot extreem ingesteld kan worden. Dit is tevens ook de valkuil omdat dit niet voor ieder doel van toepassing is, of omdat je het gewoonweg niet mooi vindt. Desondanks is de prijs-kwaliteitverhouding prima.

Recentelijk hebben we de Skullcandy Hesh 3 al mogen testen waarvan je onze bevindingen hier kunt lezen. Er is nog ander draadloos model van Skullcandy dat eveneens in deze prijsklasse valt en daarbij nog een verrassende optie heeft. We hebben het hier over de Skullcandy Crusher Wireless.

Bij het uitpakken van de hoofdtelefoon valt ons direct op dat het design veel weg heeft van de Hesh 3 die we eerder hebben mogen reviewen. Het gekozen design is iets minder neutraal en strak, maar kan nog steeds prima worden gedragen zonder er direct een stempel mee te krijgen. Dit komt mede doordat het logo wat nadrukkelijker aanwezig is op de zijkant van de hoofdtelefoon. Ook de bijzonder grote knoppen spelen hierin een grote rol.

De Crusher Wireless is in verschillende kleuren te verkrijgen, waaronder zwart. Deze hoofdtelefoon is dan ook volledig mat zwart alleen een glanzend logo. Net als de Hesh 3 is de Skullcandy Crusher Wireless voorzien van zwarte kunstlederen oorkussens welke zorgen voor een prima afsluiting en draagcomfort. De relatief stugge hoofdband biedt voldoende speling om ervoor te zorgen dat de hoofdtelefoon op vrijwel elk type hoofd past, zonder dat het teveel drukt uitoefent. Het stugge komt mede door het bouwmateriaal. De volledige headset is van plastic, maar in de hoofdband zit een metalen strip. Dit zorgt voor de extra stevigheid. In tegenstelling tot de Hesh 3 beschikt de Crusher Wireless niet over de kantelbare oorschelpen, ze kunnen echter wel worden ingeklapt om compact vervoerd te worden.

Op de rechteroorschelp zijn enkele flinke knoppen aanwezig voor het aanzetten en het regelen van het volume. Door het formaat stralen deze wel meer Skullcandy uit dan de Hesh 3, maar is het iets té voor een dergelijk strak design. Het voordeel is echter wel dat je de knoppen makkelijker op de tast kan vinden. Aan de linker oorschelp is een schuif geplaatst en deze zorgt ervoor dat de Crusher zich onderscheidt van alle andere hoofdtelefoons. Hiermee is namelijk de bas te regelen van normaal tot extreem en geloof ons dit is echt extreem.

De audiobeleving van de Skullcandy Crusher Wireless zal per persoon verschillen. Dit komt mede door de verstelbare bas. Wanneer de schuif op zijn laagst staat klinkt alles normaal, zoals je van de meeste hoofdtelefoons verwacht. De basis dan niet te overdreven aanwezig en alles klinkt redelijk in balans. Wanneer je het schuifje langzamerhand omhoog schuift dan dendert de bas echter flink je oren binnen. Het nadeel is daarbij wel dat de geluidskwaliteit iets afneemt. De bas onderdrukt de andere tonen, waardoor het totaalplaatje vervormd.

Hoe verder je het schuifje open zet hoe krankzinniger de bas wordt. De bas is zo zwaar en luid dat het vibreert op je hoofd. Menig gebruiker zal dit niet kunnen waarderen wanneer ze naar hun favoriete muziek luisteren. Wanneer je aan het gamen bent of een film kijkt brengt het wel een andere dimensie met zich mee. Explosies, kanonslagen en spannende actiemomenten komen binnen alsof je in een bioscoopzaal zit. Gelukkig zijn de lage tonen alleen zo absurd wanneer je ze zelf zo hebt ingesteld.

Met een volle accu kan je tot wel 40 uur draadloos genieten. Dit is behoorlijk lang in vergelijking met de meeste andere draadloze modellen. De Skullcandy Crusher Wireless valt in dezelfde prijsklasse als de Hesh 3. Voor 169,99 euro krijg je een hoofdtelefoon die zeker tegen een stootje kan en prima aanvoelt. Daarbij is het geluid prima, maar zeer zeker niet voor iedereen weggelegd. Zoek je een krankzinnig diepe bas dan zit je met de Crusher Wireless zeker goed.