CD Projekt interview onthult toekomstplannen

Britt Luttik, 13 november 2017
Profiel

In een CD Projekt interview met CEO Adam Kiciński onthulde de ontwikkelaar hun plannen voor de toekomst. Het ging hierbij vooral om The Witcher-serie, Cyberpunk 2077 en Gwent. CD Projekt is vooral bekend geworden door de succesvolle Witcher-trilogie, een actie-RPG game. Het derde deel wat in 2015 werd uitgebracht, is het definitieve einde en er zijn geen plannen voor een nieuw deel. Echter hebben ze nog wel auteursrechten en dus zijn er mogelijk nog plannen voor een andere titel in het Witcher-universum.

Wat betreft Cyberpunk 2077 blijft alles nog vrij mysterieus. Zo af en toe komt er een klein beetje nieuws naar buiten, maar we wachten nog op een gameplaytrailer. De game zal vele male groter worden dan The Witcher 3 en daarbij hoopt het bedrijf ook de kwaliteitsstandaard nog hoger te leggen. Verder is bekend dat er zeer waarschijnlijk online multiplayer in de game zal zijn. CD Projekt is dan ook zeer tevreden met de ontwikkeling en ze kijken er naar uit om het aan de buitenwereld te presenteren.

Als laatste werd Gwent besproken, het spin-off kaartspel die als eerst in The Witcher verscheen. Dit project is nog altijd in een vroeg stadium van ontwikkeling en gedurende 2017 is het team vooral bezig geweest met de gameplay. Eerder dit jaar waren enkele gesloten en open beta’s waardoor iedereen alvast een voorproefje kon krijgen. Volgens Kiciński zullen nieuwe extra’s in 2018 geïntroduceerd worden. Verder zal de game naast PlayStation 4, Xbox One en pc ook op andere platformen beschikbaar gemaakt worden. Dit zou dus kunnen betekenen dat er wellicht een Switch-versie zou kunnen komen. Verder heeft de ontwikkelaar grote plannen met Gwent in 2018.

Lees volledig artikel
firstlook