review
Kidnap

Conclusie
Halle Berry vormt het voornaamste pluspunt als de wanhopige moeder van een ontvoerde zoon, al omvat haar rol niet veel. Het is vooral op filmtechnisch vlak waar Kidnap volledig de mist ingaat.Kidnap is nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.
De carrière van Halle Berry is er een van pieken en dalen. In 2002 won ze een Oscar voor haar rol in Monster’s Ball en was ze te zien in de Bond-film Die Another Day, maar slechts enkele jaren later werd ze door de Razzies uitgeroepen tot slechtste actrice na haar hoofdrol in Catwoman. Verder zagen we haar als Storm in de X-Men-films en recent kwam ze voorbij in Kingsman: The Golden Circle.
Serveerster Karla (Halle Berry) heeft er net een drukke dienst op zitten, wanneer zij met haar geliefde zoontje Frankie (Sage Correa) naar het park gaat. Het tweetal heeft een leuke middag, totdat Karla even wordt afgeleid. Plots blijkt haar zoon verdwenen. Karla raakt in paniek en begint rond te zoeken. Op het laatste moment ziet ze haar zoontje een auto ingesleurd worden. Een lange achtervolging is het gevolg en Karla zal voor niks stoppen om haar zoon te redden.

Helaas kunnen we Kidnap geen nieuwe Taken noemen. De film volgt een interessant concept, door zich bijna volledig in ‘realtime’ af te spelen: de vertelde tijd is gelijk aan de speelduur. Dit idee zou het gevoel moeten geven dat we het drama samen met het hoofdpersoon beleven, maar zo pakt het helaas niet uit. Aan Halle Berry ligt het niet, zij zet een prima rol neer; al omvat deze niet veel meer dan paniekerig achter een autostuur zitten en vooral veel “Frankie!” schreeuwen. De actrice zet een schromeloze inzet neer, waardoor ze de wanhoop van haar personage goed over weet te brengen.
Hoewel Berry ons nog aardig in het verhaal weet mee te krijgen, doet de verdere film dit helaas niet. Op technisch vlak scoort Kidnap ver beneden peil. Het verhaal is redelijk simpel en door chaotisch camerawerk en een dito montage wordt tevergeefs geprobeerd om het tot een enerverend geheel te verheffen. Bijna de gehele film wordt de camera heen en weer geschud als een twerker op een trilplaat en zien we in drie seconden wel acht keer van shot gewisseld worden. Deze kunstmatige manier om voor meeslepende actie te zorgen werkt juist averechts en doet vermoeden dat Kidnap is geregisseerd door een volkomen onbekwaam persoon. Jammer, want dit had op zijn minst een luchtig, zelfbewust actiefilmpje kunnen zijn.