Doorgaan naar artikel
Monster Energy Supercross
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Monster Energy Supercross wordt een game die veel opties biedt voor liefhebbers, maar inhoudelijk niet meer zal worden dan een middelmatige game.

Nadat The Crew 2 is uitgesteld, zijn er weinig andere racegames op het moment. Dat duurt niet lang meer, want Monster Energy Supercross komt eraan. Dit is een racegame gebaseerd op de extreme sport die draait om motorcross in verschillende stadiums over de hele wereld. Het spel zal 13 februari uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Wij konden een preview spelen en hier lees je onze bevindingen.

Voordat je gaat racen, kun je kiezen uit een enorme hoeveelheid helmen, brillen, outfits, nekbeschermers en dergelijke van allerlei fabrikanten. Genoeg customization-mogelijkheden dus. Hiermee kun je een uniek personage kiezen om mee te spelen. Mocht je een rugnummer willen selecteren, dan moet je hiervoor wel langs de hele lijst (van 1 tot en met 999) klikken in plaats van intypen, een interessante ontwerpkeuze.

De besturing is eerst wat onwennig, maar biedt genoeg mogelijkheden om je bochtenwerk iets te verscherpen zodat je toch sneller bent dan de tegenstander voor je. Voor beginners is het vrij makkelijk in te stappen en hoe langer je speelt, hoe meer mogelijkheden je ziet. Door bijvoorbeeld je gewicht correct te gebruiken in bochten, kun je deze sneller doorkomen. Ook door soms de koppeling in te houden, kun je, zonder te remmen, strakker een bocht inrijden. Zodoende is de besturing erg divers. Ook de verschillende camerastanden bieden voor ieder wat wils.

Monster Energy Supercross

Helaas houdt hiermee het interessante aan de game op. Physics doen er niet toe in de game: het ene moment stoot je namelijk tegen een mederijder en schiet je van de baan of knal je van je motor, het andere moment zweef je door jezelf heen alsof je een spook bent.

Dat is overigens niet het enige wat niet consequent is. Mocht je van de baan afgaan, dan krijg je drie seconden om weer terug op de baan te komen. Behalve in andere, compleet willekeurige, gevallen, dan word je direct een stukje terug op de baan gezet en ben je je snelheid kwijt.

Ook voelen alle levels hetzelfde aan. Zodra je een paar circuits hebt gereden, vloeien alle bochten en heuvels in elkaar over. Het enige verschil is de opbouw van de verschillende onderdelen. Waar het een nadeel is voor de singleplayer-modus, komt het toch nog in orde dankzij de mogelijkheid om je eigen levels te maken. Deze kunnen online gedeeld worden met anderen, waardoor het spel op lange termijn interessant kan blijven.

Monster Energy Supercross

Door de eentonigheid waren wij snel uitgekeken op de singleplayer-modus. Gelukkig kun je online tegen anderen over de hele wereld strijden voor de beste plek en daardoor zal het spel leuker worden. Deze optie was ten tijde van deze preview helaas nog niet beschikbaar, maar vermoedelijk valt hier het meeste plezier uit te halen.

Monster Energy Supercross is een van de weinige motorcross-spellen op de markt. Echter straalt het spel niet veel karakter uit en zijn er veel onderdelen waar het echte gevoel van motorcross mist. Zo stuift er bijvoorbeeld geen zand op en voelt het allemaal wat timide. Er zal helaas niet veel veranderen bij de release en hierdoor zal Monster Energy Supercross niet meer zijn dan een middelmatige game.