Doorgaan naar artikel
Teufel Real Blue NC
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

De Teufel Real Blue NC is een uitstekende koptelefoon waarbij vooral de geluidskwaliteit en de meegeleverde accessoires opvallen. Dat de bediening een beetje houterig is, nemen we graag voor lief.

Teufel heeft een lange geschiedenis op het gebied van audioapparatuur. Recentelijk nog recenseerden we de Cage gaming-headset en nu is het de beurt aan de Teufel Real Blue NC, een draadloze koptelefoon met noise-cancelling, waarvan de fabrikant belooft dat hij uitstekend presteert in alle genres. Wij keken of ze deze belofte waar kunnen maken.

Wanneer we de doos openen, verschijnt er een uitstekend uitziende koptelefoon met een bescheiden formaat. De gekozen kleuren, zwart met rode accenten, geven hem een luxe uiterlijk. Helaas doet de plastic afwerking wel een beetje af aan die ervaring en zorgt dat er daarnaast voor dat het apparaat wat fragiel aanvoelt. Ook het lichte gewicht draagt daar aan bij, al is het voor het draagcomfort natuurlijk wel erg prettig dat de koptelefoon niet al te veel weegt.

De Teufel wordt behoorlijk compleet geleverd, zo zit er in de bijgeleverde case een klein tasje waarin een snoertje zit voor de 3,5mm aansluiting en een micro-usb oplaadkabel. Ook is er gedacht aan de vliegtuigreizigers onder ons, er zit namelijk ook nog een adaptertje in het tasje waarmee je de koptelefoon aan de vliegtuigstoel kunt koppelen. Complimenten voor Teufel voor de compleetheid van het hele pakket en ook voor de uitstekende case die meegeleverd wordt. Dit is een flinke upgrade ten opzichte van de tasjes die we normaal gesproken zien.

Teufel Real Blue NC Foto: Teufel

Wat betreft draagcomfort is de Real Blue NC ook een prima keus. De van binnen rood afgewerkte oorschelpen zijn ruim en zitten erg prettig. Het eerdergenoemde geringe gewicht maakt dat je bijna niet voelt dat je een koptelefoon op je hoofd hebt.

Qua bediening zijn we wat minder tevreden over de Real Blue NC. Waar normaal gesproken gebruik wordt gemaakt van knoppen op de oorschelpen, heeft Teufel gekozen voor een touchpad. Door te vegen kun je pauzeren, het volume controleren en tussen nummers wisselen. Op zich een leuk idee, alleen werkt dit uiteindelijk niet prettig en verlangen we al snel terug naar normale knoppen. Te vaak mist de touchpad onze input of interpreteert het onze bedoelingen verkeerd.

Het belangrijkste onderdeel van een koptelefoon is natuurlijk de geluidskwaliteit en die is dik in orde. Teufel heeft ervoor gekozen om de bas niet al te overdreven aanwezig te laten zijn en dit pakt prima uit. Er is eigenlijk geen enkel genre waarin de Real Blue NC niet presteert en hij kan moeiteloos de concurrentie aan met koptelefoons die een stuk duurder zijn. Daar komt nog bij dat ook de noise-cancelling dik in orde is. Wanneer deze aan staat, verdwijnt alle rumoer om je heen en kun je ongestoord genieten van je favoriete muziek.

De Teufel Real Blue NC is met een adviesprijs van € 229,95 geen goedkope koptelefoon, al valt het vergeleken met soortgenoten die dezelfde features bieden ook wel weer mee. Voor dit geld heb je wel een koptelefoon die een uitstekend geluid combineert met een luxe uitstraling en een zeer compleet pakket aan accessoires. Dat maakt dat we de ietwat houterige bediening graag voor lief nemen.