Doorgaan naar artikel
Urbanista Tokyo
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Urbanista Tokyo is een leuk stukje technologie waarbij twee in-ear dopjes volledig draadloos en los van elkaar functioneren. Het bijgeleverde opbergdoosje zorgt er tevens voor dat de oordopjes worden opgeladen zodat je ze vaker kunt gebruiken. Hoewel het geluid niet erg optimaal is, is de kwaliteit verder prima in orde.

Draadloze hoofdtelefoons bestaan er al een hele tijd en ook de in-ear modellen worden steeds vaker op de markt gebracht. Meestal hadden deze toch nog een draadje die de twee oordopjes met elkaar in verbinding brachten. Recent zien we nu ook ook volledig draadloze varianten, waarbij alle snoertjes tot het verleden behoren. Steeds meer audiofabrikanten hebben deze in hun assortiment en de Urbanista Tokyo is er één van.

Urbanista is een audiofabrikant die zich inmiddels zo’n acht jaar bezig houdt met hoofdtelefoons en speakers. Recentelijk hebben wij de Urbanista New York Dark Clown draadloze hoofdtelefoon mogen testen. Dit was een over-ear model, maar niet iedereen vindt dit fijn. Er zijn veel gebruikers die de voorkeur geven aan oordopjes die in het oor worden geplaatst. Ze willen desondanks nog steeds genieten van de voordelen van de draadloze mogelijkheid. De Urbanista Tokyo leent zich daar perfect voor.

Urbanista Tokyo

In de verpakking is een compact doosje aanwezig waarin twee kleine oordopjes zitten. Wanneer deze uit de behuizing worden gehaald gaan ze direct aan en zijn ze op zoek naar een bluetooth verbinding. Voor de eerste keer zullen ze nog wel gekoppeld moeten worden, maar daarna zullen ze automatisch verbinding maken wanneer ze uit het doosje worden gehaald.

In de dopjes zit een kleine accu die ervoor zorgt dat beide kanten volledig draadloos kunnen functioneren zonder fysiek met elkaar verbonden te zijn. Wanneer de oordopjes leeg zijn plaats je ze in de behuizing en worden ze direct bijgeladen. Het opbergdoosje heeft dus een dubbelfunctie als oplader. Wanneer de dopjes volledig zijn opgeladen gaan ze ongeveer drie uur mee. Wanneer de oplader volledig is opgeladen kan deze tot wel drie keer de dopjes volledig opladen. Dit biedt een totale tijd van twaalf uur luisterplezier. Het opbergdoosje kan eenvoudig via een micro USB-kabel worden opgeladen.

Urbanista Tokyo

De Urbanista Tokyo wordt standaard geleverd met verschillende rubberen dopjes. Er zijn in totaal vier maten dus voor elk oor zit er wel iets passends bij. Op beide oordopjes zit maar één knop, maar deze heeft wel een dubbele functie. De vlakke buitenkant kan worden ingedrukt om de muziek te pauzeren. Wanneer de knop voor enkele seconde wordt ingedrukt zal deze kant worden uitgeschakeld.

Wat het geluid betreft is het niet bijzonder goed, maar ook zeker niet slecht. De lage tonen zijn in mindere mate aanwezig wat bij sommige muzieksoorten jammer is. Verder is de zuiverheid niet fantastisch, maar wel goed genoeg. Het is vooral de volledige functionaliteit die de Urbanista Tokyo een leuke hoofdtelefoon maakt. Volledig draadloze oordopjes die in een compact opbergdoosje meerdere malen automatisch worden opgeladen. Een ideale uitkomst voor bijvoorbeeld het sporten. Ze zijn misschien wel iets duurder dan andere in-ear hoofdtelefoons, voor dit model betaal je ongeveer 119,- euro. Het is overigens de vraag of je dit bedrag wilt neerleggen voor alleen de volledig draadloze functionaliteit. Al met al heb je wel een leuk en bijzonder stukje technologie in handen.