Doorgaan naar artikel
Alles voor Elkaar
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Alles voor Elkaar zit vol clichés en is ook niet erg grappig, vooral dat laatste is funest bij een komedie.

Alles voor Elkaar is nu verkrijgbaar op DVD.

Een hechte vriendengroep die na een avond stappen in een avontuur belandt, dat kennen we ergens van. Natuurlijk wisten we al dat dit niet alleen aan mannen besteed is, maar recentelijk hebben Girls Night Out en Girls Trip dat nogmaals duidelijk gemaakt. Alles voor Elkaar lijkt op het eerste gezicht op deze titels, maar doet vooral aan een American Pie voor volwassenen denken: een hechte vriendengroep sluit een pact om samen hun doelen te bereiken. In dit geval geen pubers die hun maagdelijkheid willen verliezen, maar dertigers die pogen hun dromen na te jagen.

Het begint allemaal wanneer Senna (Maryam Hassouni), Vanessa (Yootha Wong-Loi-Sing), Lina (Esmée van Kampen) en Nicole (Sarah Chronis) de dertigste verjaardag van een van hen vieren. Lichtelijk aangeschoten besluit het stel een filmpje van vroeger te kijken, waarin zij voorspellen hoe hun toekomst eruit zal zien. Het blijkt dat de dames geen van hun voorgestelde doelen hebben bereikt en daar besluiten ze iets aan te doen: binnen twee maanden moeten zij hun levensdromen eindelijk verwezenlijken.

Alles voor Elkaar Foto: Entertainment One

Het is niet voor niks dat Alles voor Elkaar zich vooral door andere titels laat omschrijven, de film is namelijk allesbehalve origineel en loopt van het ene cliché over in het andere. Dit begint al bij de vier dames: hoewel de actrices hun rollen degelijk invullen, ontbreekt de onderlinge chemie. Het gezelschap wekt geen moment de indruk van een hechte vriendengroep en lijkt vooral bij elkaar geraapt om een brede doelgroep aan te spreken. De relatief onbekende Yootha Wong-Loi-Sing geeft met haar energieke rol nog wel wat vertrouwen, maar daar blijft het bij.

Gelukkig mag een komedie een hoop verkeerd doen, als het maar grappig weet te zijn. Helaas slaagt Alles voor Elkaar hier ook niet in. De meeste grappen zijn flauw en puberaal en bovenal erg makkelijk. Denk aan een wc die niet doorspoelt na een one-night-stand of datingadvies dat helemaal verkeerd uitpakt. Gelukkig houdt regisseur Danny Stolker het tempo hoog, waardoor vervelende momenten nooit heel lang duren. Helaas is dit niet genoeg om van Alles voor Elkaar een aanrader te maken.