'Nieuwe Splinter Cell in 2018 op komst'

Johan van de Westerlo, 15 maart 2018
Profiel

Al een behoorlijke tijd is het rustig rondom de franchise: het laatste deel is in 2013 uitgebracht onder de titel Splinter Cell Blacklist. Maar door een gelekte pagina lijkt het er nu op dat er een nieuwe Splinter Cell op komst is.

Het gebeurt wel vaker dat retailers per ongeluk games op hun website plaatsen zonder dat ze officieel zijn aangekondigd. Wanneer het een bekende en grote retailer betreft, waar dagelijks veel bezoekers op rondneuzen, is de kans erg groot dat het direct wordt opgemerkt eerdat ze het gelekte nieuws van de site kunnen halen. Zo is er bij Amazon Canada een pagina verschenen waarin de game Tom Clancy’s Splinter Cell 2018 werd vermeld. De kans is aannemelijk dat ontwikkelstudio Ubisoft binnenkort deze game gaat aankondigen. Of dit dan ook de uiteindelijke titel zal zijn, zal dan ook bekend worden gemaakt. Het zou de eerste keer zijn dat een Splinter Cell-titel op de current-gen-consoles verschijnt. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat het niet om een volledig nieuwe game gaat, maar enkel om een remaster.

Uiteraard werd de pagina snel verwijderd, maar de oplettende surfers hebben er natuurlijk wel een afbeelding van gemaakt.