Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Vier Koningsdag op Kingsland 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Nadat we pasgeleden een kijkje hebben genomen op de bevrijdingsfestivals, is het nu tijd om eens te gaan kijken wat we op Koningsdag kunnen gaan doen. Met het einde van maart in zicht komt deze dag snel dichterbij en traditioneel worden er vele feestjes georganiseerd. Deze week nemen we een kijkje op een van de grootste koningsdagfestivals die ons landje kent: Kingsland 2018.

Een bericht gedeeld door Kingsland Festival (@kingslandfestival) op

Het bijzondere is dat Kingsland zich, net als de bevrijdingsfestivals, verdeelt over meerdere locaties, elk in een andere uithoek van het land. Zo worden Amsterdam, Groningen, Enschede en Den Bosch aangedaan en is het dus voor niemand al te ver om uit zijn dak te gaan op Koningsdag.

Net als de bevrijdingsfestivals delen ook de edities van Kingsland artiesten met elkaar. Zo is Armin van Buuren in Enschede en Groningen te vinden en zien we Broederliefde weer in Amsterdam en Enschede. Headhunterz doet met Amsterdam, Groningen en Enschede zelfs drie edities aan.

Als we verder naar de line-ups kijken, zien we voornamelijk dance en hiphop. Gelukkig is de programmering wel breed genoeg, zodat er voor iedereen wel wat wils is. En met Sevn Alias, Brennan Heart, Hardwell, Lost Frequencies en de eerdergenoemde artiesten hebben we het daarbij zeker niet over de subtop van wat Nederland te bieden heeft, maar de echte top.

Een bericht gedeeld door Kingsland Festival (@kingslandfestival) op

Een opvallend verschil zien we in het aantal podia. Amsterdam is de grootste met in totaal vier. Naast de vaste main-, Tiktak- en Spinnin’ Sessions-stage is daar ook een aparte hardstyle-afdeling te vinden. Den Bosch is dan weer de enige editie die het zonder Spinnin’ Sessions moet stellen en beperkt zich tot twee podia.

Voor iedereen is er dus wel wat te vinden op Kingsland 2018 en we kunnen je ook van harte aanbevelen om naar een van de edities te gaan dit jaar. Kijk alleen van tevoren wel even of jouw favoriet in de stad van jouw keuze komt.