Doorgaan naar artikel
Minit
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Minit is een leuke en simpele game voor tussendoor en het spel biedt meer diepgang dan verwacht. Soms zie je iets over het hoofd waardoor je lang rondzoekt, omdat de game je totaal niet helpt. Hierdoor verandert de beperking van een minuut tijd snel van een leuk concept naar een irritatiefactor.

Zoals mooi beschreven wordt in de trailer van Minit, heb je slechts een minuut om te doen wat je moet doen. Doordat jouw personage een vervloekt zwaard heeft opgepakt, sterf je na zestig seconden. Hoeveel voortgang kun je boeken in die beperkte tijd?

De game heeft een simpele visuele stijl en het idee van het spel is net zo simpel. Je loopt door de wereld en moet bepaalde handelingen uitvoeren, deze zijn redelijk lineair. Zo moet je eerst wat vijanden verslaan om een voorwerp te krijgen, daarna kun je een ander gebied ontdekken. De charme van het spel ligt juist in het uitvinden van wat je nou precies moet doen. Doordat je een minuut hebt, komt het voor dat je net te weinig tijd hebt om te doen wat je wilt doen. Gelukkig kun je snel herstarten om hetzelfde opnieuw te proberen.

Zo voelt de minuut wel als beperkend, maar zeker niet frustrerend. Gelukkig vind je tijdens je avonturen ook nieuwe huizen om als basis te gebruiken. Hierdoor hoef je niet helemaal vanaf het begin te starten na elk leven. Gaandeweg leer je ook meer over het vervloekte zwaard en de mensen in de wereld. Deze wereld heeft een bepaalde charme en er zijn een hoop verborgen voorwerpen die gevonden kunnen worden. Helaas vertelt het spel je helemaal niks over een volgende handeling, waardoor je soms erg lang erover doet om verder te komen. Zo duren die zestig seconden toch ineens erg lang. Ook zie je sommige dingen snel over het hoofd vanwege de simpele grafische stijl.

Verwacht van Minit niet dat het je langer bezig houdt dan een uurtje of twee. In die tijd ervaar je wel een leuk en vermakelijk spelletje met een leuk concept. Het is diepgaander dan verwacht en het idee achter de game werkt goed. Soms zul je je wat hulpeloos voelen als je iets over het hoofd hebt gezien en dat kost je dan veel levens. Een hoogvlieger is Minit absoluut niet, maar wel leuk voor tussendoor.

Minit