Doorgaan naar artikel
Festival Special: Pinkpop 2018 dag 1
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Nu Pinkpop steeds dichterbij komt, is het tijd om eens te bekijken wat er op elke dag allemaal te doen is. De komende weken kun je een aantal specials verwachten waarin we de artiesten die komen optreden per dag gaan bekijken. Vandaag is het de beurt aan Pinkpop 2018 dag 1. Eerder kwamen we al met een vooruitblik op de headliners.

Grote blikvangers op de eerste dag zijn natuurlijk Pearl Jam en Snow Patrol. Met eerstgenoemde gaat daarbij ook nog eens een grote wens van festivalbaas Jan Smeets in vervulling. Voor het eerst sinds 2000 staan de Amerikanen weer op het podium in Landgraaf.

Ook voor Snow Patrol wordt het een bijzonder jaar. In mei komt na zeven jaar wachten eindelijk nieuw materiaal van de band in de vorm van het album Wildness. Ongetwijfeld krijgen ook de klassiekers als “Run” en “Chasing Cars” een plekje op de setlist.

Wanneer we verder kijken, zien we nog een Amerikaanse band op de eerste dag geprogrammeerd. Een oude bekende in de vorm van The Offspring. Iedereen kent natuurlijk nog “Self Esteem” en “Pretty Fly for a White Guy” en een trip down memory lane lijkt dan ook gegarandeerd.

Van eigen bodem zien we ondermeer Bløf en Lil’ Kleine terug. Het Zeeuwse Bløf gaat al een hele tijd mee en met hun vorig jaar verschenen album Aan boekten zij wederom groot succes. “Zoutelande” met Geike Arnaert (ex-Hooverphonic) belandde daarbij nog op de eerste plaats in de Mega Top 50.

Met Lil’ Kleine heeft Pinkpop een van de populairste artiesten van het moment geboekt. Na doorgebroken te zijn met de klapper “Drank & Drugs” is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Zeker met zijn laatste album Alleen toont hij aan gegroeid te zijn als muzikant en daarbij ook aan volwassenheid te hebben gewonnen.

Naast bovengenoemde artiesten zijn op dit moment de volgende artiesten geboekt voor de vrijdag: Oh Wonder, Olivier Heldens, Blaudzun, Jess Glyne, The Last Internationale, Donnie, Slydigs, The Academics, Aicha Cherif en Walden.