Doorgaan naar artikel
Eerste PES 2019-details gelekt inclusief releasedatum
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

In de PlayStation Store van Hong Kong waren de eerste PES 2019-details gelekt. Hieruit konden meteen een flink aantal speerpunten worden opgemaakt en ook de releasedatum is daarbij naar buiten gekomen. Een van deze speerpunten is zeer welkom nieuws voor de liefhebbers van de serie.

Waar we onlangs al voorbeschouwden op de toekomst van PES en daarbij aangaven dat we hoge verwachtingen hadden voor gelicenseerde teams, lijkt dit ook waarheid te worden. Als eerst wordt namelijk aangegeven dat er een flinke uitbreiding van het aantal authentieke competities heeft plaatsgevonden. Er is dus nog hoop voor FC Twente-fans dat ook hun team volgend jaar in de game te bewonderen is, want tot op heden bleef het voor ons Nederlanders alleen bij de Eredivisie.

Ook de Master League lijkt een update te krijgen met daarbij nu pre-season wedstrijden en een nieuw transfersysteem. Daarbij krijgen ook de graphics, net als de animaties, weer een flinke update. Tot slot is duidelijk geworden dat de releasedatum dit jaar op 30 augustus valt, al is het niet duidelijk of dit ook voor Europa geldt.

Hoewel het hier om gelekte informatie gaat, kunnen we er vanuit gaan dat deze informatie klopt. Het is nog niet helemaal duidelijk wat vooral de uitbreiding in competities gaat inhouden, maar dat wordt ongetwijfeld binnenkort duidelijk als de game daadwerkelijk uit de doeken wordt gedaan.