Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Hemelvaartsdag 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Het voorjaar is voor velen misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Niet alleen staat alles weer in bloei, maar ook het festivalseizoen barst los. Daarbij zit deze periode nog eens bomvol feestdagen, waardoor er regelmatig van een vakantie of vrije dag te genieten valt. Zo ook Hemelvaartsdag. Het belooft mooi weer te worden, dus wat kan je beter doen dan een van de vele festivals bezoeken die georganiseerd worden die dag. Mocht je nog inspiratie zoeken, hieronder vind je een kort overzicht van festivals die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Breda Jazz Festival

In de binnenstad van Breda is het vier dagen lang feest tijdens het Breda Jazz Festival. Het vangt aan op Hemelvaartsdag en op allerlei buiten- en binnenlocaties worden verschillende concerten gegeven. Let wel op, voor een aantal optredens moeten tickets gekocht worden.

Een bericht gedeeld door Breda Jazz Festival (@bredajazzfestival) op

TREK Rotterdam 2018

Niet echt een muziekfestival, maar wel dermate leuk dat we hem toch op willen nemen in de rubriek. Het is namelijk een Food Truck-festival, waarbij het Rotterdamse Vroesenpark het decor is. Vele verschillende mobiele keukentjes zullen je smaakpapillen trakteren op allerlei lekkernijen, met daarbij heerlijke live muziek op de achtergrond.

Een bericht gedeeld door Rotterdam Festivals (@rdamfestivals) op

Hemeltjelief! Festival Amsterdam

In de hoofdstad is er natuurlijk ook genoeg te doen op hemelvaartsdag met onder andere het Hemeltjelief!-festival. Er staat op het programma voor ieder wat wils met veel ruimte voor muziek en theater. Het evenement vindt plaats op de oude NDSM-werf en met elk jaar een nieuw thema is het ideaal voor wie op zoek is naar iets cultureels en verrassends.

Green Vibrations Enschede

Op het Universiteitsterrein van Enschede is er ook jaarlijks van alles te beleven op Hemelvaartsdag. Met Green Vibrations staat er een festival waar ontzettend veel verschillende genres te verkennen zijn. Techno, Trance, Reggae, Rock, Indie en Drum ’n Bass, eigenlijk is er van elke stroming wel iets te vinden.

Een bericht gedeeld door Green Vibrations Festival (@greenvibrationsfestival) op

Er is door het land heen dus genoeg te beleven op Hemelvaartsdag, met als bijkomend voordeel dat de meesten van ons de dag erna lekker vrij zijn. Mocht je niet tot volgende week donderdag kunnen wachten, lees dan onze Festival Friday over Bevrijdingdag, dat morgen al is.