Doorgaan naar artikel
Veel nieuws in officiële PES 2019-onthulling
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Vandaag was eindelijk de dag van de officiële PES 2019-onthulling, nadat Konami ons afgelopen zondag al lekker had gemaakt tijdens el Classico. In de aankondigingstrailer, die je hierboven kunt bekijken, zien we de eerste beelden van de game. Op de website van Konami zijn ook de grootste wijzigingen ten opzichte van vorig jaar te vinden.

Zo is de Master League uitgebreid met de International Champions Cup, het toernooi in het voorseizoen waar bijna alle grote Europese clubs aan deelnemen. Dit is wel ten koste gegaan van de Champions League- en Europa League-licenties.

Op gameplaygebied introduceert PES 2019 “Magic Moments”. Door spelers nog specifieker van vaardigheden te voorzien en daarbij de skillset nog eens flink uit te breiden, moet de impact ervan ook duidelijker in de game aanwezig zijn.

Ook grafisch gezien heeft de voetbalsimulator wederom een opknapbeurt gehad. Dit jaar is er ondersteuning voor 4K en HDR, waardoor je op compatibele hardware een ultieme ervaring krijgt. Eerlijk is eerlijk, de eerste screenshots zien er fantastisch uit, al is het nog even afwachten of de game hetzelfde grafische niveau weet te halen.

Ook is bevestigd dat er nieuwe volledig gelicenseerde competities worden toegevoegd aan PES 2019, al geeft Konami aan dat we nog even geduld moeten hebben voor verdere details.

Daarbij blijkt ook de eerder gelekte releasedatum te kloppen. Op 28 augustus verschijnt de game in Noord-Amerika en op de 30ste van dezelfde maand zijn wij in Europa aan de beurt.

Op de E3 krijgen we ongetwijfeld meer te zien, waaronder zeer waarschijnlijk gameplay. Wij zijn alvast erg benieuwd naar alle informatie die ons nog te wachten staat en we houden je dan ook op de hoogte van alle ontwikkelingen.