Bereid je voor op de vijfde Pokémon GO-Community Day

Jeffry van Geel, 16 mei 2018
Profiel

Het is komende zaterdag tijd voor de vijfde Pokémon GO-Community Day. Natuurlijk is er zoals altijd veel onduidelijkheid, zoals wanneer het event begint en wat we precies kunnen verwachten. Daar hopen we middels dit artikel een einde aan te maken.

Eventtijden

De vijfde Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 19 mei van 11.00 uur tot en met 14.00 uur. Dat betekent dat we drie uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Charmander

Tijdens het evenement is Charmander de speciale event-Pokémon. Een Pokémon die iedere diehard-speler kent als één van de starters uit het originele spel. Door de speciale aanval die je zijn laatste evolutie Charizard kunt aanleren, krijg je dit evenement ook de kans een zeer sterke Pokémon van Charmander te maken. Niantic heeft op de officiële website wel aangekondigd dat Charmander vooral in parken voorkomt. En we verwachten dat er ook een shiny-variant zal zijn. Dit is echter nog niet bevestigd door Niantic op het moment van schrijven, zoals altijd.

  • Tip: Bevind je vlak voor 11.00 uur in een (groot) park
  • Tip: Zorg dat je voldoende Ultra Balls hebt (Charmander is lastiger te vangen)
  • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (dubbele candy betekent meer Charizard)
  • Tip: Gebruik Incense voor nog meer Charmander
  • Tip: Gebruik de Pokémon GO Plus alleen voor Pokestops

Event-move: Blast Burn

Iedere Charmeleon die je tijdens Pokémon GO-Community Day evolueert in een Charizard en iedere Charizard die je tijdens het evenement vangt, heeft als aanval Blast Burn. Bijzonder natuurlijk, maar is deze aanval ook echt goed? Volgens de experts wel. Het maakt van Charizard in ieder geval een nuttige Pokémon die in de buurt komt van Moltres en Entei.

  • Tip: Als je al een zeer goede Charmander hebt, kun je er alvast een Charmeleon van maken
  • Tip: Evolueer alleen tijdens het evenement. Ervoor of erna levert je niet de aanval op

Event-bonus: 3 x Catch Stardust

Net als de vorige keer, zijn er dit keer ook drie uur lang twee bonussen voor spelers. De belangrijkste is de 3 x Catch Stardust. Je krijgt dus drie keer meer Stardust voor iedere Pokémon die je vangt. Dat levert dus extra veel op van het belangrijke goedje, waar spelers normaal bijna altijd tekort van hebben.

  • Tip: Gebruik het hele evenement Starpiece om nog eens 1.5 x meer Stardust te krijgen.

Event-bonus: Drie uur lures

Net als vorige drie keren duren de lures drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van lures moet nog meer Pokémon en dus nog meer stardust opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

  • Tip: Zorg samen met je vrienden ervoor dat de lures in het hele gebied waarin je speelt direct aanstaan
  • Tip: Bevind je in een park of centrum, waar veel stops en dus lures zijn

Het laatste nieuws

Op onze Facebookgroep houden we je op de hoogte. Word lid en mis niets, ook niet komend weekend.