Doorgaan naar artikel
Philips 349X7FJEW – monitor
Cindy van Gerwen
Cindy van Gerwen
Profiel

Conclusie

De Philips 349X7FJEW is een veelzijdige en aantrekkelijke monitor, die vooral indruk maakt dankzij een curved 34-inch scherm. Voor gamen is het scherm iets beperkter vanwege enkel de ondersteuning voor AMD Videokaarten.

Al een tijdje brengen grote namen zoals Samsung, LG en AOC grote curved monitoren uit. Philips sluit nu bij het rijtje aan met haar gloednieuwe Philips 349X7FJEW, een 34-inch ultrawide curved monitor. Op het eerste gezicht ziet de monitor er spectaculair uit en de specificaties beloven ook een hoop goeds. Maar doet het deze beloftes ook eer aan in de praktijk? Dat lees je in deze review.

‘Hoe groter, hoe beter’ is wat we vaak denken wanneer het om schermen gaat. Met een schermdiagonaal van 34-inch komt deze monitor zeker niets tekort. Tegelijkertijd heeft het iets elegants dankzij het strakke design en de curve. De behuizing is strak wit en rust op een minimalistische, doch sterke stalen standaard. Wat meteen opvalt is dat het opbouwen van de monitor ontzettend eenvoudig is. Geen moeilijke schroefjes of ingewikkelde constructies, je klikt de standaard op de behuizing en kunt direct gaan aansluiten. De monitor is tevens in hoogte verstelbaar en verticaal kantelbaar. Jammer genoeg is er geen bewegingsvrijheid in de horizontale richting, daarvoor moet je het geheel schuiven.

Philips 349X7FJEW

Aan de achterkant vinden we een rijtje aansluitmogelijkheden: een displayport, twee HDMI-poorten, een audio-ingang en -uitgang. Een extra pluspunt is een USB-hub aan de achterkant, bestaande uit vier type A-poorten en een type B-poort. Eentje is zelfs geschikt voor het extra snel opladen van apparaten. Hoewel dit geen must is, is het wel zeker een nuttige en prettige toevoeging voor een monitor. Als laatste zien we een simpele knop aan de achterkant waarmee de bediening wordt geregeld. Dit levert een menu op dat herkenbaar zal zijn voor diegenen die al eerder Philips-producten hebben gehad. Naast een heleboel standaardinstellingen voor kleur, contrast en licht, zijn er ook vooringestelde modi waar de gebruiker snel doorheen kan navigeren. Zo is er een modus speciaal voor gamen en eentje waarin de hoeveelheid blauw licht onderdrukt wordt. Al met al zijn er een hoop mogelijkheden zonder dat je overladen wordt met allerlei toeters en bellen.

Na een paar uur gebruik, is het vrij duidelijk voor welke toepassingen deze monitor zich uitermate goed leent. Allereerst is de flinke grootte natuurlijk een pluspunt. Sommigen geven de voorkeur aan meerdere schermen naast elkaar, maar een groot vervangend geheel heeft ook zijn voordelen. Dit scheelt in onhandigheden met verschillende aansluitingen en resoluties. De Philips 349X7FJEW is gemakkelijk aan te sluiten op zowel een desktop als een notebook. Het curved scherm geeft meer diepte wat niet alleen prettig is om mee te werken, maar ook een wauw-factor geeft. Tot slot is dit scherm ook prima om mee te gamen dankzij ondersteuning voor AMD FreeSync en een verversingssnelheid van maximaal 100Hz. Echter zijn deze voordelen wel beperkt tot bezitters van een AMD-videokaart. Ook houdt het scherm zijn concurrenten niet altijd bij met sommige specificaties zoals de reactietijd.

Philips 349X7FJEW

De Philips 349X7FJEW is een prachtige monitor die zich perfect leent voor verschillende toepassingen, of het nou gaat om productiviteit of een filmpje kijken op een lekker groot scherm. Tevens is het ook een prima scherm om mee te gamen, hoewel dat niet de grootste plus is. Wat wel extra’s zijn, is het strakke design, goede beeldkwaliteit en de toevoeging van een USB-hub. Wat dat betreft is deze curved ultrawide een prima toevoeging op de markt en zeker een goede concurrent met zijn prijs van ongeveer €699,-.