Doorgaan naar artikel
Derde grote Monster Hunter World-uitbreiding is nu live
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

De Derde grote Monster Hunter World-uitbreiding is nu speelbaar. Dat kondigt Capcom aan op hun officiële website. De uitbreiding voegt Lunastra toe, een elder dragon die ervaren spelers kunnen herkennen uit Monster Hunter Freedom Unite. Ze is de vrouwelijke vorm van Teostra, maar met een eigen set aan aanvallen. De eerste twee uitbreidingen voegden Deviljho en Kulve Taroth toe.

Met de komst van Lunastra is ook een nieuw pantser toegevoegd voor spelers. Deze is donkerblauw met gouden accenten. Naast de perks die spelers ontvangen, heeft de set bovendien een bonus die ze voordelen geven als ze twee stukken dragen en nog een extra bij vier onderdelen.

Monster Hunter World-uitbreiding

Bijzonderder zijn de nieuwe wapens. Net als de uitrustingsstukken zijn ze donkerblauw, maar ze hebben ook een lichtblauwe gloed. Voor elk wapentype heeft Lunastra een basisvorm en twee speciale vormen, wat zorgt voor een totaal van 42 nieuwe wapens. Alle drie de wapenvormen doen naast normale schade ook blast en de melee-wapens hebben witte scherpte. Wat ze daarentegen echt bijzonder maakt, is dat ze speciale attributen hebben.

De basisvorm voorkomt één keer dat een speler gedood wordt door een krachtige aanval. Een van de speciale vormen zorgt ervoor dat spelers genezen als ze schade toedienen aan vijandige monsters. De ander zorgt ervoor dat melee-wapens minder gauw bot worden terwijl afstandswapens soms geen ammo verbruiken als ze schieten.

Ook de palico heeft een nieuwe set gear. De Lunastra Alpha-set is, net zoals die van de spelers, donkerblauw met gouden accenten en de katachtige metgezel heeft bovendien een blonde pruik met een klein kroontje. Als wapen heeft hij een lans.

Naast Lunastra worden er ook sterkere vormen van bestaande monsters, ‘Arch-Tempered’-monsters, geïntroduceerd via tijdelijke evenementen. De eerste zal een Arch-Tempered Kirin zijn en spelers kunnen hem bevechten tussen 8 en 21 juni. Daarna zal Arch Tempered Vaal Hazak tussen 22 juni en 7 juli beschikbaar zijn. Deze monsters geven, naast een extra uitdaging, spelers de mogelijkheid de Gamma-set te maken; een nieuwe set met andere traits en mogelijk ook een andere set-bonus.

Ook is er de nieuwe ’temporal mantle’, die spelers kunnen ontvangen via een speciale missie. Deze zorgt er tijdelijk voor dat krachtige aanvallen automatisch vermeden worden. De mantel heeft bovendien een glittereffect. Tenslotte kunnen spelers met missies een speciale versie van de Spring Blossom-armor verkrijgen. Deze uitrusting kunnen spelers over hun echte pantser heen dragen. Het heeft dus enkel een cosmetische functie.

Naast deze toevoegingen zijn er ook bugfixes verricht en zijn er een paar aanpassingen gedaan die het spel iets toegankelijker moet maken. Nog steeds overweldigd door alles wat Monster Hunter World te bieden heeft? Lees dit artikel over een mentorprogramma voor onervaren jagers.