Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Een kijkje naar Rock Werchter 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Nadat we al diverse grote festivals in binnen- en buitenland hebben bekeken, is het nu tijd voor een van de grootste. Net over de grens bij onze zuiderburen vindt namelijk Rock Werchter 2018 plaats. Tijdens dit vierdaagse festival kun je bijna alle grote namen zien die in Nederland verspreid geprogrammeerd zijn over alle grote festivals.

Een bericht gedeeld door Rock Werchter (@rockwerchterfestival) op

Donderdag

Kijken we naar de donderdag, dan wordt er meteen goed afgetrapt. Met Queens of the Stone Age en Gorrilaz die na elkaar geprogrammeerd staan om de mainstage af te sluiten is dit een uitstekend begin van het festivalweekend. Maar vergeet ook EDM-held Marshmellow niet die The Barn afsluit. Kijken we verder, dan zien we nog Alice in Chains, The Script en James Bay staan als redelijk grote namen. Van Nederlandse bodem zien we Triggerfinger en Sevn Alias. Genoeg te beleven dus op de eerste dag.

Vrijdag

Deze dag doet er nog een schepje bovenop, met Snow Patrol, London Grammar en The Killers op de mainstage. Voor menig festival drie gedroomde dagafsluiters, maar voor Werchter gewoon een dag als alle andere. Verder op de line-up vinden we nog CHVRCHES, Franz Ferdinand en Ben Howard als aanraders, maar eigenlijk mag je bijna niets missen dat er op vrijdag staat gepland. Daar hebben we meteen het grootste euvel van Werchter te pakken, het is bijna onmogelijk om alle interessante dingen mee te pakken en je zult dus echt keuzes moeten maken tussen je favorieten.

Zaterdag

Ook de zaterdag neemt geen gas terug en met Jack White, Pearl Jam, MGMT, Fleet Foxes en Khalid is het ook hier weer afwegen geblazen. Gelukkig staat er tijdens Pearl Jam geen andere band ingepland, dus daarmee valt alweer een keuze weg. Verder vinden wij persoonlijk deze dag de minst interessante van de vier.

Een bericht gedeeld door Rock Werchter (@rockwerchterfestival) op

Zondag

Zondag sluit af met vuurwerk met achter elkaar Noel Gallagher’s High Flying Birds, Nick Cave and the Bad Seeds en Arctic Monkeys op het hoofdpodium. Die laatste maakte ontzettend veel indruk met hun laatste plaat Tranquility Base Hotel + Casino met zonder uitzondering hoge waarderingen. Verder vinden we nog Post Malone, Novastar, George Ezra en Nine Inch Nails. Naaz trapt Klub C af om de eer van Nederland te verdedigen op de Rock Werchter 2018-zondag.

Mocht je dus op zoek zijn naar een bijna onvoorstelbare hoeveelheid populaire bands op een festival, dan ben je bij Rock Werchter aan het juiste adres. Bijna elke grote headliner die op een Nederlands festival te vinden is, staat ook hier geprogrammeerd. Het enige risico is dat je misschien wel wat vermoeid raakt van de zoveelste grote naam tijdens je festivaldag, maar dat is een luxeprobleem.