Doorgaan naar artikel
Heroes of the Storm: Yrel aangekondigd en nieuwe battleground
Cindy van Gerwen
Cindy van Gerwen
Profiel

Blizzard bracht gisteren heugelijk nieuws, zo is de nieuwe hero Yrel aangekondigd en komt er een nieuwe battleground. Yrel is afkomstig van World of Warcraft en zal gaan vechten als warrior in de Nexus. Haar primaire vaardigheden bestaan uit Vindication, Righteous Hammer en Avenging Wrath. Er wordt precieze timing van de speler gevraagd omdat haar krachten eerst moeten opladen voordat ze optimale schade aanrichten. De heroïsche vaardigheden zijn Ardent Defender en Sacred Ground, waarmee ze vooral haar rol als tank versterkt met extra bescherming. Met deze vaardigheden zijn haar statistieken vooral gericht op overleven en de rol als sterke warrior. Tevens kan ze haar teamgenoten ondersteunen door hen ook te genezen.

Naast een nieuwe hero worden we ook getrakteerd op een nieuwe battleground, namelijk Alterac Pass. Deze is geïnspireerd op de eeuwige strijd in World of Warcraft tussen de Alliance en de Horde. In deze 3-lane-map moeten spelers hun weg vechten door de standaard torens om zo uiteindelijk de core te bereiken. Echter bevat deze map geen core, maar een leider om de factie te presenteren, wat natuurlijk in de stijl is van World of Warcrafts Alterac Valley. Deze zal spelers dan ook aanvallen wanneer ze een poging doen om de leider te verslaan. Ondertussen moet ook het doel volbracht worden, deze is in de vorm van gevangeniskampen. Voor ieder team zijn er twee sets kampen, die verdedigd worden. Spelers moeten gevangenen bevrijden en ondertussen voorkomen dat het andere team hierin slaagt. De beloning voor het behalen van het doel is een extra unit die niet alleen schade doet, maar ook ervoor zorgt dat heroes in de buurt extra schade doen.

Daarnaast zijn er nieuwe Horde en Alliance skins, mounts, portretten en sprays beschikbaar. Yrel zal beschikbaar zijn in de week van 12 juni, wanneer de patch-update plaatsvindt. De Alterac Pass zal een speciaal evenement zijn wat loopt vanaf de week van 12 juni tot 9 juli.