Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Pukkelpop 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Net als hier in Nederland, weten ook onze zuiderburen hoe ze een uitstekend festival moeten organiseren. Denk alleen al aan Rock Werchter. Ook Pukkelpop wordt al sinds jaar en dag groots georganiseerd, al zal het bij veel mensen hier vooral bekendstaan vanwege het incident met de storm in 2011 en de zelfmoord van Ou Est Le Swimming Pool-zanger Charles Haddon. Maar we doen het evenement tekort wanneer we alleen bij deze dingen stil zouden staan. In de loop der jaren hebben er al vele grote artiesten en bands opgetreden, denk aan: Editors, Placebo, Snow Patrol en Queens of the Stone Age. Ook dit jaar staan er weer een paar mooie dingen op de line-up, vandaar dat we vandaag vooruitblikken op Pukkelpop 2018.

Een bericht gedeeld door Pukkelpop (@pukkelpop) op

Het festival zal dit jaar van 5 tot en met 8 augustus zijn en dus vier dagen beslaan. Op de woensdag is het programma nog niet zo uitgebreid en staan er met Warhaus, Novastar, De Jeugd van Tegenwoordig en Fleddy Melculy voornamelijk acts van Belgische en Nederlandse bodem. Het grote internationale werk begint een dagje later, wanneer Dua Lipa, Flogging Molly, The War on Drugs en Rag ’n Bone Man het podium betreden. Absolute hoogtepunt op deze dag is het Canadese Arcade Fire, die pas geleden nog in Ahoy stonden en vorig jaar Best Kept Secret in vuur en vlam zetten. Met hits als “Everything Now”, “Ready to Start” en “No Cars Go”, brengen zij zonder twijfel alle bezoekers in beweging. Daarnaast is er ook op elektronisch gebied genoeg te beleven met Martin Solveig, James Holden, Kiasmos en Superorganism als opvallendste acts.

Op vrijdag staan er wederom een aantal grote internationale bands op het podium van Pukkelpop. Wat te denken van N.E.R.D, die in Nederland ook op Lowlands staan en Nothing But Thieves, die ook Pinkpop aandeden. Daarnaast is er vanuit België Oscar & The Wolf aanwezig. Iemand om ook in de gaten te houden is Yungblud, die met “I love you, will you marry me” behoorlijk veel airplay had op de Nederlandse radio.

Een bericht gedeeld door Pukkelpop (@pukkelpop) op

Ook op de slotdag van Pukkelpop 2018 is er genoeg te beleven. Ondermeer Lowlands-headliner Kendrick Lamar treedt op, maar ook Imagine Dragons, Justice, Bazart en Róisín Murphy geven acte de présence. Met Ronnie Flex & Deuxperience heeft de dag ook een klein Nederlands tintje.

Hoewel het evenement in Nederland wat minder bekend is dan Rock Werchter, heeft Pukkelpop ook meer dan genoeg te bieden voor festivalgangers. De line-up is iets alternatiever en doet een beetje denken aan Lowlands. Mocht je dus graag eens de grens over gaan, maar het niet te ver weg willen zoeken, denk dan ook eens aan Pukkelpop.